UPDATE Reconstituirea crimelor din Caracal: cum îi „plimbă” Gheorghe Dincă pe anchetatori pe traseul faptelor sale

Alexandru Ioanid 16.09.2019, 10:50
UPDATE Reconstituirea crimelor din Caracal: cum îi „plimbă” Gheorghe Dincă pe anchetatori pe traseul faptelor sale

Este mobilizare generală, luni, în Caracal, acolo unde Gheorghe Dincă susține că le-a ucis cu bestialitate pe cele două adolescente, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Potrivit spuselor sale, el le-ar fi răpit și apoi le-ar fi omorât. Luni și marți, la Caracal, are loc reconstituirea celor două cazuri.

ACTUALIZARE 2: Gheorghe Dincă a fost așteptat de mulțimea furioasă și în fața locuinței sale, acolo unde se presupune că a ucis-o și a incinerat-o pe Alexandra Măceșanu. Mascații au fost nevoiți să intervină atunci când oamenii au început să huiduie și să strige „Nenorocitule!” și „De ce îl apăraţi? Nu se poate aşa ceva!”.

Reconstituire crime Caracal Gheorghe Dincă
Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

ACTUALIZARE 1: Gheorghe Dincă a fost dus și în localitatea Alexandrei Măceșanu, în Dobrosloveni, de unde ar fi luat-o la ocazie, pe 24 iulie. În fața casei fetei erau adunate mai multe persoane, iar momentul în care Dincă a fost scos din mașină a fost unul tensonat. Ulterior, anchetatorii au ajuns la locuința bărbatului, unde Dincă le explică modul în care a ucis-o și incinerat-o pe Alexandra.

ACTUALIZARE: În Caracal, s-au adunat și multe persoane furioase, care au venit să-l înfrunte pe Gheorghe Dincă. La un moment dat, a fost nevoie de intervenția mascaților pentru a-i liniști pe aceștia.


Timp de două zile, luni și marți, zeci de polițiști, jandarmi și procurori se vor afla în Caracal, acolo unde are loc reconstituirea crimelor pe care Gheorghe Dincă susține că le-a comis.

Bărbatul, în vârstă de 66 de ani, a fost scos din arest și dus încătușat la Caracal pentru a le arăta anchetatorilor, pas cu pas, cum a procedat.

La reconstituire participă procurorii DIICOT, cei care se ocupă de anchetă, dar în zonă au fost mobilizate și impresionante forțe de ordine, în condițiile în care mai mulți localnici s-au adunat acolo pentru a-și arăta furia față de principalul suspect în acest caz.

Reconstituire la Caracal | Ce le spune Gheorghe Dincă anchetatorilor

Reconstituire Gheorghe Dinca - Foto: captură TV
Reconstituire Gheorghe Dinca – Foto: captură TV

Anchetatorii refac, luni, traseul pe care l-ar fi parcurs Gheorghe Dincă după ce a răpit-o pe Alexandra Măceșanu. Bărbatul, principalul suspect în acest caz, a fost scos din Arestul Central de la București și apoi dus în cel al Poliței Olt.

De acolo, luni dimineață a fost scos cu cătușe și a plecat împreună cu anchetatorii pe traseul pe care l-ar fi parcurs pe 24 iulie, cu Alexandra Măceșanu. Gheorghe Dincă a fost dus, pentru prima dată, la liceul ”Mihai Viteazul” din Caracal.

Se pare că, potrivit spuselor bărbatului, adolescenta ar fi fost legată și lovită imediat cum a ajuns în mașina bărbatului.

La un moment dat, anchetatorii au oprit pe drum, chiar în dreptul unui dig, cel pe care l-a menționat și Alexandra la 112, într-unul dintre cele trei apeluri efectuate pentru a cere ajutorul.

Potrivit avocatului familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, luni va avea loc reconstituirea cazului Alexandrei Măceșanu, iar marți va fi reconstituit cazul Luizei. Familiile celor două fete vor fi reprezentate de avocați.

„Vom participa avocații. Luni a fost programată, din ce am discutat cu procurorul de caz, reconstituirea privind-o pe Alexandra și marți în ceea ce o privește pe Luiza reconstituire. Vor începe de dimineață”
Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete. Dar dovezile ridicate din teren nu probează în totalitate cele spuse, așa că procurorii au decis să realizeze și o reconstituire.

Urmăriți Impact.ro și pe