Recidivist român condamnat la închisoare pe viață în Anglia, ucis după gratii

Alexandra Chivu 15.09.2019, 13:53
Recidivist român condamnat la închisoare pe viață în Anglia, ucis după gratii

Un recidivist român a murit într-un penitenciar din Anglia, la cinci zile după ce a fost condamnat la închisoare pe viață pentru viol.

Recidivist român, ucis în închisoare, la cinci zile după ce a fost condamnat la carceră pe viață în Anglia

Vasile Năstase, în vârstă de 49 de ani, a făcut închisoare de două ori în România, tot pentru viol. La finalul lunii august, a fost condamnat la închisoare pe viață în Anglia, unde a recunoscut că a comis o faptă similară. Pe 1 septembrie, a fost găsit în celula sa din penitenciarul HMP Forest Bank, având răni prin înjunghiere la nivelul gâtului. Conform publicației manchestereveningnews.co.uk, românul a murit în ambulanță. De asemenea, presa străină menționează că autoritățile nu tratează moartea recidivistului ca fiind una suspectă.

„Puțin după ora 06.45, duminică, 1 septembrie, poliția a fost anunțată de către serviciul de ambulanță că un bărbat în vârstă de 49 de ani a murit la închisoarea HMP Forest Bank”, a spus un purtător de cuvânt al Poliției din Manchester.

Condamant în România în 1993 și 2009

În România, Vasile Năstase a fost condamnat în 1993 și 2009 la 6, respectiv 10 ani de carceră, după ce a violat două femei pe care le cunoscuse într-un club. Aceeași acțiune, repetată și în Anglia. A abordat o femeie într-un club, fata a acceptat să meargă cu el, pe drum a intrat la bănuieli și s-a răzgândit, dar nu a contat pentru el. Făptașul a fost prins, iar, după pronunțarea condamnării, detectivul Chris Waddicar și-a manifestat speranța că victima va găsi consolare în decizia instanței.

Recidivist român condamnat la închisoare pe viață în Anglia, ucis după gratii

„Năstase a răpit victima în timp ce se afla în drum spre casă și a supus-o unor chinuri oribile. După ce a fost arestat, a manifestat un dispreț oribil față de victimă, negând continuu ce a făcut, dar minciunile lui nu au rezistat în fața probelor medico-legale și, prin urmare, a fost pus sub acuzare.

Vreau să felicit victima pentru curajul de care a dat dovadă pe parcursul anchetei și sper ca această sentință să-I aducă liniștea, dat fiind că bărbatul e acum în spatele gratiilor”, a declarat detectivul Waddicar, după pronunțarea condamnării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: