VIDEO

Real Madrid s-a calificat pentru a 17-a oară în finala Ligii Campionilor. Cum au sărbătorit jucătorii succesul, ce record a doborât Ancelotti și care a fost reacția lui Guardiola

Sorin Barbu 05.05.2022, 09:52
Real Madrid s-a calificat pentru a 17-a oară în finala Ligii Campionilor. Cum au sărbătorit jucătorii succesul, ce record a doborât Ancelotti și care a fost reacția lui Guardiola

Real Madrid s-a calificat în finala Champions League după ce a reușit o „remontada” spectaculoasă. Jucătorii lui Carlo Ancelotti erau conduși cu 1-0 în minutul 90 al partidei, dar au reușit să „împingă” duelul în prelungiri, unde Karim Benzema a dat lovitura. A fost spectacol în vestiarul învingătorilor, la finalul partidei, în vreme ce Pep Guardiola și-a găsit greu cuvintele, reușind cu greu să-și mascheze durerea imensă.

Real Madrid s-a calificat a 17-a oară în finala Ligii Campionilor

Nu doar meciul retur, ci întreaga dublă va intra în cartea de istorie a fotbalului. În prima manșă, arbitrată de românul Istvan Kovacs, Manchester City a câștigat cu 4-3 un meci în care a avut o mulțime de ocazii de gol, dar în care Real Madrid nu s-a predat nici măcar în momentele în care părea KO. Returul nu a fost la fel de spectaculos. Gazdele au ajuns foarte rar la poarta adversă, iar Mahrez a și marcat un gol în minutul 73.

Pep Guardiola îi dă indicații lui Mahrez. Echipa lui conducea cu 1-0 și nimic nu părea să blocheze drumul spre finala Ligii Campionilor.

Totul părea pierdut pentru echipa lui Carlo Ancelotti! În minutul 90, în Anglia sticlele de șampanie erau pregătite. Doar că totul s-a dat peste cap în doar câteva clipe, iar Pep Guardiola a privit îngrozit de pe bancă cum echipa lui a încasat două goluri, „din nimic”, de la Rodrygo și partida a ajuns în prelungiri. Vedetele de zeci de milioane de euro de la Manchester City și-au pierdut busola după această lovitură devastatoare, iar pe chipurile lor se citea deruta.

Karim Benzema a fost din nou omul decisiv. Atacantul francez și-a păstrat cumpătul și a reușit să marcheze din lovitura de la 11 metri, iar echipa lui s-a calificat pentru a 17-a oară în ultimul act al competiției. Real Madrid o va înfrunta pe Liverpool, la Paris, în lupta pentru al 14-lea trofeu din carieră.

Recordul lui Carlo Ancelotti și fiesta din vestiarul lui Real Madrid

Jucătorii lui Real Madrid s-au dezlănțuit în vestiar la finalul partidei.După ce au sărbătorit cu fanii acest succes, madrilenii au mers la vestiare, unde Eder Militao, Vinicius, Eduardo Camavinga și Ferland Mendy au început să danseze, iar imaginile s-au răspândit rapid pe internet.

Presa din Spania îl laudă pe Carlo Ancelotti. Italianul este primul antrenor care a ajuns de cinci ori în finala cele mai importante competiții europene pentru cluburi și i-a depășit Sir Alex Ferguson, Marcelo Lippi sau Jurgen Klopp, care au fiecare câte patru finale disputate. Asta după ce zilele trecute a devenit primul antrenor care a câștigat titlul în cele mai importante cinci campionate din Europa.

„Echipa a văzut un videoclip motivațional cu toate cele opt reveniri pe care le-am reușit în acest sezon. Videoclipul s-a încheiat cu mesajul «Mai lipsește una». Dar am reușit-o și pe aceasta. Grandoarea acestui club face toate acestea. Nu ne permitem să lăsăm brațele jos, să spunem că totul s-a terminat. Totul ne dă forța să mergem mai departe, să credem.

Am făcut un meci bun împotriva unui rival puternic, într-un moment în care totul părea terminat. Cu ultimele energii, am reușit să egalăm. Când ești capabil să egalezi în ultimul moment, îți dă un avantaj psihologic.

Am avut niște optimi foarte grele, sferturi foarte grele, trei rivale foarte puternice. Este un succes că am ajuns în finală. Suntem aproape să câștigăm”, a spus Carlo Ancelotti după meci.

Pep Guardiola, devastat după dezastrul de la Madrid

„Nici Dumnezeu nu poate explica asta”, a scris Marca la finalul partidei. Și totuși, Pep Guardiola a încercat să explice jurnaliștilor și fanilor drama prin care a trecut echipa lui pe „Santiago Bernabeu”.

„Am fost aproape, am fost aproape, însă n-am reușit. E simplu, în prima repriză nu a fost un meci, nu am fost suficient de buni. După ce am marcat, am arătat mai bine, ne-am găsit ritmul, iar jucătorii s-au relaxat.

Real a venit cu foarte mulți jucători în atac, cu Militao, Rodrygo, Vinicius, Benzema, a venit cu multe centrări și a marcat două goluri.

Nu am jucat cel mai bun fotbal al nostru, dar e normal, e o semifinală, jucătorii simt presiunea. Fotbalul e imprevizibil, trebuie să acceptăm ce s-a întâmplat și să mergem mai departe”, a spus Guardiola.

Finala actualei ediții de UEFA Champions League se va disputa pe 28 mai, pe ”Stade de France”. Duelul a fost programat inițial în Rusia, la Sankt Petersburg, însă UEFA a mutat locul de disputare, după ce armata lui Vladimir Putin a atacat Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe