Reacție nervoasă a lui Patrick Mouratoglou când i s-a cerut să o apere pe Simona Halep. Antrenorul a răbufnit în văzul tuturor

Anca Manolica, Sorin Barbu 05.12.2022, 13:56

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost testată pozitiv la o substanță interzisă, la ediția din acest an de la US Open. Deși la început antrenorul său, Patrick Mouratoglou, a ales să nu comenteze pe marginea acestui subiect, ulterior a transmis că este alături de Simona. Iată ce reacție dură a avut, atunci când a fost acuzat că nu îi este alături sportivei noastre.

Patrick Mouratoglou a răbufnit în mediul online

Pentru Simona Halep, 2022 a fost un an cât se poate de dificil, poate cel mai negru din cariera sa de sportivă de performanță. În urma unui controlul antidoping efectuat în timpul turneului de Grand Slam de la US Open 2022, tenismena a fost acuzată oficial de dopaj după ce a fost testată pozitiv cu substanța Roxadustat.

Suspendată provizoriu din tenis, Simona Halep riscă să stea în afara terenului chiar și patru ani, ceea ce ar coincide, cel mai probabil, și cu finalul carierei sale. Între timp, sportiva din Constanța își pregătește apărarea, lucrând alături de cei mai buni avocați.

În tot acest timp, au existat mulți fani care l-au acuzat pe actualul său antrenor, Patrick Mouratoglou, cum că nu este suficient de implicat în scandalul de dopaj. Săturat să fie criticat, acesta avut o reacție dură pe rețelele sociale. „Am făcut-o de multe ori!”, i-a răspuns Mouratoglou, pe Twitter, unei fane care i-a reproșat că nu face niciun comentariu pe această temă.

„Și încă nu vorbiți despre Simona Halep! Este cu adevărat uimitor din partea staff-ului tău, Patrick Mouratoglou!”, a scris Bogdana Stan, pe Twitter.

„Am făcut-o de atâtea ori!”, a fost răspunsul acestuia.

A fost acuzat că a avut o reacție târzie în apărarea elevei sale

Multe voci au susținut atunci, imediat după izbucnirea scandalului de dopaj, că Darren Cahill, fostul antrenor al dublei câștigătoare de turneu de Grand Slam, a sărit imediat în apărarea sportivei, dar Patrick Mouratoglou a ieșit public mult mai târziu. Ba mai mult, australianul chiar a venit în România, în urmă cu o lună, pentru a-și susține fosta elevă.

Patrick Mouratoglou, acuzat că nu o apără pe Simona
Patrick Mouratoglou, acuzat că nu o apără pe Simona

Ulterior, Mouratoglou a revenit cu mesaj mai amplu și a precizat că este alături de eleva sa în încercarea de a-și demonstra nevinovăția. Francezul le-a mulțumit celor care au apărat-o public.

„În primul rând, vreau să spun cât de mare a fost șocul în echipa noastră de când Simona m-a informat despre testul ei pozitiv de la US Open. În aproape 30 de ani, timp în care am lucrat cu sute de atleți profesioniști, nu m-am confruntat niciodată cu o asemenea situație.

Apreciez cât de multe persoane din lumea tenisului, care au lucrat cu Simona sau o știu personal, au vorbit despre ea. Vreau să le mulțumesc pentru că s-au exprimat cu tărie că Simona este o femeie cu principii sănătoase, într-un moment atât de important pentru ea. Certitudinile lor repriză un mesaj important.

De la testul pozitiv al Simonei, am ales să păstrez o oarecare tăcere. Prioritatea mea a fost să-mi pun energia în sprijinirea ei pentru stabilirea adevărului. Cunoscând-o atât de bine pe Simona, vă pot asigura că este un model în ceea privește integritatea.

Este complet împotriva oricărei forme de dopaj și știu că nu i-a trecut niciodată prin minte să folosească o substanță interzisă. Am încredere în ea sută la sută. Împreună vom lupta pentru a arăta adevărul”, a scris atunci, pe contul său Instagram, Patrick Mouratoglou.

Citește și: Dezvăluirile care zguduie lumea tenisului. Antrenorul Patrick Mouratoglou, demascat. „Asta e tot ce dorea”

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...