Reacția șefului DIICOT, după ce Klaus Iohannis i-a cerut demisia: “Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal”

Ciprian Ioana 01.10.2019, 11:55
Reacția șefului DIICOT, după ce Klaus Iohannis i-a cerut demisia: “Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal”

Procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, a avut o primă reacție după ce șeful statului i-a cerut, luni seara, demisia. El susține, între altele, că activitatea instituției pe care o conduce nu se rezumă doar la cazul Caracal.

Felix Bănilă, procurorul-șef al DIICOT, a avut o primă reacție după ce președintele i-a cerut demisia, în contextul tragediei din Caracal. Președintele Klaus Iohannis susține că ancheta înaintează extrem de lent și că vinovat de acest lucru e șeful instituției.

Felix Bănilă a refuzat, însă, să ia o decizie la cald. A spus că va trata cu seriozitate solicitarea de demisie a preşedintelui Klaus Iohannis şi se va consulta cu colegii în privința deciziei pe care urmează să o ia.

Șeful DIICOT, prima reacție după ce Iohannis i-a cerut demisia

DIICOT vrea probe biologice de la mama Luizei Melencu

„Demisia este un act unilateral de voinţa, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laş şi poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla aşa. Fiind solicitată de Preşedintele în funcţie al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi şi face, în mod neîntârziat. Aşa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale şefului ierarhic şi al celor implicaţi în actul numirii procurorului şef al DIICOT, după care voi aduce la cunoştinţă publică rezultatul deciziei luate”
Felix Bănilă, reacție prin intermediul unui comunicat de presă

Felix Bănilă insistă că activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal.

„Eu nu pot concepe că aşa ceva ar fi de dorit, intr-o ţară membră a UE şi a NATO, aflată la frontiera acestora. Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal şi de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia şefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv şi nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanţa funcţiei, de care, de altfel, sunt pe deplin conştient”
Felix Bănilă, șeful DIICOT

Președintele Klaus Iohannis a cerut, luni seara, demisia procurorului-șef al DIICOT, în contextul tragediei de la Caracal. Șeful statului e de părere că ancheta avansează lent și că procurorii au avut o atitudine ostilă, inclusiv față de familia Luizei Melencu.