Reacția procurorului-general, după ce Mario Iorgulescu a părăsit țara: “Nimeni nu poate să fugă…poate doar să facă puţină condiţie fizică”

Alexandru Ioanid 24.09.2019, 10:49
Reacția procurorului-general, după ce Mario Iorgulescu a părăsit țara: “Nimeni nu poate să fugă…poate doar să facă puţină condiţie fizică”

Procurorul-general al României, Bogdan Licu, a avut o primă reacție după ce Mario Iorgulescu a fost transferat la o clinică din străinătate. După ce au existat suspiciuni că fiul șefului LPF ar vrea să se sustragă de la o pedeapsă, Bogdan Licu dă asigurări că nu se va întâmpla așa ceva.

Procurorul-general al României, Bogdan Licu, a dat asigurări că nimeni nu se poate sustrage de la o pedeapsă. Reacția sa vine după ce Mario Iorgulescu a ieșit din țară. El a fost transferat de la spitalul Elias la o clinică din străinătate, cel mai probabil la Milano, în Italia.

Procurorilor li s-a atras atenția că fiul șefului LPF a provocat un accident mortal în urma căruia un tânăr a murit. De altfel, el fusese pus sub urmărire penală, dar anchetatorii nu au avut ocazia să dispună și o măsură preventivă față de acesta.

Ce spune procurorul-general al României despre plecarea lui Mario Iorgulescu din România

Bogdan Licu, procurorul-general al României
Bogdan Licu, procurorul-general al României

Bogdan Licu, procurorul-general al României, a explicat de ce anchetatorii nu au dispus nicio măsură preventivă în cazul fiului șefului LPF.

„Nu poți să dispui măsuri prevenetive față de o persoană aflată într-o asemenea situație precară de sănătate. Viața ne-a demonstrat că în societatea asta nimeni nu poate să fugă de răspunderea penală, poate să facă doar puțină condiție fizică, dar tot este prins până la urmă”
Bogdan Licu, procurorul-general al României

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București explicau, luni, că Mario Iorgulescu a fost pus sub urmărire penală pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului și a altor substanțe încă din data de 19 septembrie.

Numai că starea lui de sănătate nu ar fi permis să i se aducă la cunoștință acest lucru. În aceste condiții, medicii de la spitalul Elias nu au permis audierea acestuia, un pas procedural important în acest caz.

Mario Iorgulescu s-a urcat băut și drogat la volan în noaptea de 7 spre 8 septembrie. El a provocat un accident mortal pe șoseaua Chitilei, în urma căruia un tânăr în vârstă de 24 de ani a murit. Fiul șefului LPF a ajuns la spital în stare gravă.

El a fost transferat, luni dimineață, la o clinică din străinătate, deși medicii nu recomandau acest lucru.

Urmăriți Impact.ro și pe