Reacția prințului Emanuel de Liechtenstein după ce a fost acuzat că a omorât cel mai mare urs din România. Ce a putut să spună

Ana Anitoiu 05.05.2021, 23:02
Reacția prințului Emanuel de Liechtenstein după ce a fost acuzat că a omorât cel mai mare urs din România. Ce a putut să spună

Prințul Emanuel Liechtenstein a spus primele cuvinte despre scandalul pe care l-a iscat împușcând cel mai mare urs din România. Reacția lui vine în contextul în care ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că el avea un permis de intervenție pentru un alt animal, considerat problematic – unul mult mai mic decât Arthur, cel pe care l-a ucis.

Ministrul Mediului, despre scandalul iscat de prințul Emanuel Liechtenstein

Conform ministrului Mediului, Tanczos Barna, prințul Emanuel Liechtenstein nu avea un permis de vânătoare pentru Arthur, ci pentru un alt urs, considerat problematic, dar mult mai mic decât cel pe care el l-a ucis. Dintr-un maxim de 600 de puncte, ursul brun ucis avea 593 de puncte, ceea ce l-a transformat într-un adevărat trofeu.

”Eu nu sunt un specialist, nu sunt vânător, nu cunosc nici măcar modalitatea în care se acordă acest punctaj, dar din ce îmi spun vânătorii câteodată, există și urs peste 600 de puncte. Dar astăzi, în România, neexistând vânătoare, este practic imposibil să compari doi urși și să spui care este cel mai mare. Pentru că această comparație se putea face în momentul în care exista vânătoare și se comparau trofeele, după vânătoare. Nu aș vrea să comentez dacă a fost cel mai mare sau a fost cel mai mic, dacă îl chema Arthur sau îl chema Ioniță”, a spus ministrul Mediului.

Cum a reactionat printul Emanuel Liechtenstein acuzat ca l-a omorat pe ursul Arthur
Printul Emanuel Liechtenstein

Prima reacție a prințului Emanuel Liechtenstein

În urma scandalului pe care l-a iscat împușcându-l pe Arthur, care ar fi fost cel mai mare urs din România, prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a spus pentru publicația Blick că nu vrea să se implice în niciun fel de discuție pe această temă.

”Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”, a spus prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că l-a împușcat pe ursul Arthur pe un fond de vânătoare din Covasna.

Ce pedepse riscă cei care vânează un urs ilegal

Ministrul Mediului a precizat că în cazul în care un urs este omorât ilegal, se poate da o sancțiune de 30.000 de euro. Oficialul l-a criticat pe șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, care a declarat că a fost vorba despre braconaj, deși ancheta în acest caz nu a fost încheiată. Berceanu a spus că este puțin probabil ca ursul Arthur să fi fost cel problematic, deoarece el stătea în mijlocul pădurii. Citește AICI cine este prințul Emanuel Liechtenstein!

”Mă aștept ca dacă cineva a greșit să plătească, dacă nu s-a respectat legea să apară concret în procesul verbal al anchetei. Nu vreau nici în stânga, nici în dreapta să influențez această anchetă. Nu știu dacă este vorba de acel urs sau nu. Nu știu dacă extragerea s-a făcut sau nu cu respectarea legii. Aștept până mâine să se facă ancheta”, a mai spus Barna Tanczos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...