Reacția primăriei după ce un bărbat a fost mușcat de șobolan în centrul Bucureștiului. Cum se apără instituția condusă de Nicușor Dan

Stan Filon, Alexandru Ioanid 28.07.2021, 16:58
Reacția primăriei după ce un bărbat a fost mușcat de șobolan în centrul Bucureștiului. Cum se apără instituția condusă de Nicușor Dan

Un bărbat a fost mușcat de un șobolan în plin centrul Bucureștiului! Primăria Capitalei, condusă de edilul Nicușor Dan, a venit cu un răspuns în urma incidentului care a lăsat un gust amar bucureștenilor disperați de înmulțirea șobolanilor, în ultima perioadă.

Un bărbat a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. Reacția Primăriei Capitalei

Așadar, înmulțirea șobolanilor în Capitală s-a lăsat cu un incident nedorit, dar inevitabil. Un bărbat a fost mușcat  de un șobolan chiar în centrul Bucureștiului. Victima șobolanului a ajuns la Institutul de Boli Infecţioase, unde va merge regulat timp de o lună de zile, pentru ratament.

Primări Capitalei, care a întârziat anul acesta foarte mult tratamentele de deratizare, a venit cu un răspuns în urma incidentului. ”Tratamentele de deratizare sunt în plină desfășurare pe spațiile verzi din proprietatea PMB, în spațiile exterioare ale cimitirelor aparținând Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), în subsolurile blocurilor de locuințe, dar și în subsolurile tehnice ale instituțiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Națională). Substanțele folosite sunt: AGRORAT VAXBLOCKS (pentru subsoluri și rețele de termoficare) și RACUMIN PASTE (în stațiile de intoxicare amplasate la exterior).

Reactia primariei dupa ce un barbat a fost muscat de sobolan in centrul Bucurestiului. Cum se apara institutia condusa de Nicusor Dan
Reactia primariei dupa ce un barbat a fost muscat de sobolan in centrul Bucurestiului. Cum se apara institutia condusa de Nicusor Dan

Unde sunăm să sesizăm focare de șobolani

Compania Municipală Eco Igienizare București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h), unde aceștia pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția posibilelor focare de infestare în Capitală”, se mai arată în comunicatul Primăriei.

Între timp, bărbatul mușcat de picior de șobolan a ajuns la Institutul de Boli Infecţioase, unde i-a fost administrat tratament şi vaccin anti-rabic. Ținând cont că deratizarea se află în plin proces, bucureștenii trebuie să știe cum să reacționeze în cazul în care sunt mușcați de șobolani.

”Mușcături de șobolani am mai avut chiar, dacă se întâmplă rar. Înseamnă reguli de igienă precare, dar astfel de situații trebuie evitate. Am avut situații în trecut de copii mușcați de față sau astfel de plăgi mai importante. În astfel de situații se face igiena locală și vaccinarea antitettanică și antirabică, profilaxie cu antibiotice.

Ce facem dacă suntem mușcați de un șobolan

Pacientul nu rămâne în spital, el trebuie să vină conform unui calendar, în mai multe zile, într-un interval de o lună aproximativ. Înainte de toate, folosim apă și săpun, folosim soluții dezinfectante și mergem la centrul antirabic din regiunea unde ne aflăm, pentru a face acest tratament cât mai repede”, a spus medicul Adrian Marinescu pentru digi24.ro.

Medicul trage un semnal de alarmă și spune că persoana mușcată de șobolan trebuie să meargă rapid la spital, deoarece aceste animale pot transmite multe boli infecțioase. ”Putem discuta de toxiinfecție alimentară, rabie, tetanous și lista poate continua. Pentru mine e important de găsit acele variante încât să prevenim. E o situație pe care nu ar trebui să o avem într-o capitală”, a mai spus medicul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...