Reacția președintelui Joe Biden, în contextul conflictului dintre Israel și Fâșia Gaza. Ce mesaj important a transmis

Ioana Bucur 14.05.2021, 09:28
Reacția președintelui Joe Biden, în contextul conflictului dintre Israel și Fâșia Gaza. Ce mesaj important a transmis

Reacția președintelui Joe Biden, în contextul conflictului dintre Israel și Fâșia Gaza. Mesajul important transmis de liderul de la Casa Albă. Ce se va întâmpla în următoarele zile.

Reacția președintelui Joe Biden, în contextul conflictului dintre Israel și Fâșia Gaza

Confruntările violente se intensifică de la o zi la alta. Militanții palestiniei au lansat atacuri cu rachete în centrul comercial al Israelul, în timp ce armata statului evreu a masat tancuri și trupe la granița cu Fâșia Gaza. De la izbucnirea conflictului, în ultimele patru zile, 87 de persoane și-au pierdut viața în Gaza, printre care 18 copii, anunță oficiali medicali palestinieni. Israelul a pierdut opt vieți omenești: un soldat care patrula la graniţa cu Gaza, cinci civili israelieni, inclusiv doi copii, şi un muncitor indian, au spus autorităţile israeliene.

Reacția președintelui Joe Biden, în contextul conflictului dintre Israel și Fâșia Gaza, a fost un apel la liniște, pentru ambele părți. Liderul de la Casa Albă a recunoscut, în schimb, că nu vede nicio exagerare în răspunsul statului israelian în fața atacurilor lansate de Hamas.

„Unul dintre lucrurile pe care le-am văzut până acum este că nu am observat o exagerare semnificativă din partea Israelului. Problema este cum ajungem la un punct în care părţile să reducă semnificativ atacurile, mai ales atacurile cu rachete care sunt lansate fără diferenţiere spre centre populate. Dar voi mai avea discuţii”, a declarat Joe Biden, într-o conferinţă de presă, potrivit agenţiei Bloomberg.

Reacția președintelui Joe Biden, în contextul conflictului dintre Israel și Fâșia Gaza
Conflictul continuă în Israel și Fâșia Gaza

Președintele SUA a anunțat că un diplomat de rang înalt, Hady Amr, urmează să fie trimis în Orientul Mijlociu, pentru a ajuta la negocierile între Israel și grupurile islamiste din Fâșia Gaza, astfel încât să se ajungă într-un timp cât mai scurt la un armistițiu.

Artileria israeliană a ajuns la granița cu Fâșia Gaza. Trei rachete au fost lansate, din Liban, spre coasta de nord a statului evreu

Conflictul este departe de a se încheia, confruntările armate intensificându-se de la o zi la alta. Chiar și premierul Benjamin Netanyahu a spus că această campanie „va fi de durată”. Țara este în prag de război civil, a avertizat președintele Israelului, după ce violențele s-au răspândit până în comunitățile mixte de evrei și arabi. Mai multe sinagogi au fost atacate, iar în unele orașe s-au dat adevărate lupte pe străzi.

Trei rachete au fost lansate, joi, din Liban în Marea Mediterană, spre coasta de nord a statului evreu. Militanții palestinieni și-au concentrat atacurile cu rachete asupra centrului comercial al Israelului. Armata israeliană a continuat bombardamentele în Fâșia Gaza, masând tancuri și trupe la granița enclavei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...