Reacția medicului Alexandru Rafila, după ce Andreea Esca a renunțat la verighetă în perioada de pandemie. Cum ar trebui, de fapt, să ne protejăm

Diana Radu 21.04.2020, 21:09
Reacția medicului Alexandru Rafila, după ce Andreea Esca a renunțat la verighetă în perioada de pandemie. Cum ar trebui, de fapt, să ne protejăm

Andreea Esca a renunțat la verighetă, dar și la celelalte bijuterii de la mijlocul lunii martie. Motivul pentru care știrista PRO TV a recurs la acest lucru este pentru a se proteja de pandemie atât pe ea, cât și pe cei din jurul ei.

Cum a reacționat medicul Alexandru Rafila, după ce Andreea Esca a renunțat la verighetă în această perioadă

În contextul pandemiei actuale, Andreea Esca a decis să renunțe la bijuterii pentru a se proteja. Vedeta PRO TV a dezvăluit că este pentru prima oară cân renunță la verighetă sau la inelul de logodnă în cei 23 de ani de căsnicie cu Alexandre Eram. Însă, în situația de față jurnalista pune pe primul loc sănătatea.

„Nu port nici un inel ăn această perioadă, dar făcând ordine prin casa am dat peste inelul de la voi, Claudia, Magda, și m-am gândit că ar merge perfect pentru campania noastră. Mi-e dor de noi”, a scris zilele trecute, Andreea Esca, pe contul ei oficial de Instagram.

medicul alexandru rafila, andreea esca, verigheta, pandemie
Cum a reacționat medicul Alexandru Rafila, după ce Andreea Esca a renunțat la verighetă în această perioadă. Sursă foto: Viva

Despre gestul pe care l-a făcut Andreea Esca și anume cel al renunțării la bijuterii, profesorul doctor Alexandru Rafila, reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, spune că este unul corect și responsabil. Alexandru Rafila a mai spus că este foarte important ca și personalul medical să respecte cu strictețe aceste reguli de igienă.

„Gestul ei este corect, dar trebuie să existe această deprindere la tot personalul medical. Riscul ca Andreea Esca să transmită virusul este foarte redus, dar personalul medical nu trebuie să poarte pe mâini nici un fel de obiect decorativ care ar putea să împiedice o igienă perfectă a mâinilor. Toți cei care lucrează în servicii în care intră în contact cu oamenii trebuie să facă acest lucru, dar mai ales personalul medical care vine în contact cu pacienții”, – a declarat profesorul Rafila, conform Wowbiz.

Urmăriți Impact.ro și pe