Reacția lui Mircea Badea după scandalul aderării la Schengen. „Şi mai rău de atât ar fi (…) să nu intrăm pentru că Putin nu vrea”

Beatrice Dumitru 08.12.2022, 08:57
Reacția lui Mircea Badea după scandalul aderării la Schengen. „Şi mai rău de atât ar fi (…) să nu intrăm pentru că Putin nu vrea”

Austria a rămas singura țară care pune piedică României pentru a adera la Spațiul Schengen și invocă migrația și securitatea Uniunii Europene. După declarația cancelarului austriac Karl Nehammer, care a spus că țara noastră și Bulgaria nu sunt parte din Schengen, Mircea Badea a reacționat în emisiunea sa „În gura presei” și a făcut o trimite clară la Vladimir Putin.

„Contează până la urmă bunul plac al unuia șmecher”

Într-o ultimă încercare de a determina guvernul de la Viena șă-și schimbe poziția și să susțină integrarea României în Spațiul Schengen, premierul Nicolae Ciucă a avut o convorbire telefonică cu cancelarul Austriei Karl Nehammer.

Nicolae Ciucă a amintit că experţii europeni care au venit în România în lunile octombrie şi noiembrie au confirmat faptul că ţara noastră îndeplineşte „absolut toate condiţiile necesare” şi merită să fie în Schengen. Dar cancelarul austriac Karl Nehammer a spus că nu își dorește ca România să facă parte din Spațiul Schengen, iar despre anunțul oficialului de la Viena a comentat și Mircea Badea în emisiunea „În gura presei”.

Reacția lui Mircea Badea după scandalul aderării la Schengen. „Şi mai rău de atât ar fi (...) să nu intrăm pentru că Putin nu vrea”
Austria nu susține aderarea României la Spațiul Schengen.

„Degeaba vor 20 de state din Uniunea Europeană, ăsta nu vrea el și gata. Şi rămâne ca el. Deci, mult mai rău decât neintrarea, pur și simplu, a României în Schengen este ideea care va rămâne. Va rămâne și va săpa alături de multe alte lucruri. Va rămâne ideea că totuși, în cele din urmă, în așa-zisa lume civilizată de pe bătrânul continent contează până la urmă bunul plac al unuia șmecher”, a spus Mircea Badea, miercuri seară, la Antena 3 CNN.

Mircea Badea, trimitere la Vladimir Putin

Mircea Badea a mai spus că ceea ce face Austria, refuzând să susțină aderarea României în Spațiul Schengen, nu este altceva decât rea-voință.

Foarte rău ideea că în Uniunea Europeană, în cele din urmă, nu contează regulile, care sunt până la urmă, definiția civilizației, regulile unanim acceptate, ci contează bunul plac al unuia șmecher. Şi mai rău de atât ar fi ca, pe bune, noi să nu intrăm în Shengen, pentru că Vladimir Putin nu vrea„, a mai spus Badea.

Manfred Weber, șeful familiei politice din care face parte Nehammer, a sugerat înantea unei întâlniri cu cancelarul austriac în care i-a cerut ca Austria sa voteze în favoarea României că ar exista un interes al Moscovei pentru ca țara noastră și Bulgaria să fie respinse din nou, spunând că „Rusia își dorește sa divizeze Europa”.

Joi s-ar putea decide în Consiliul JAI ca România și Bulgaria sa intre în Spațiul Schengen nu de la 1 ianuarie, ci de la 1 martie sau de la 1 aprilie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...