Reacţia lui CTP, după victoria Simonei Halep cu Ajla Tomljanovic. “Nu o să spun niciodată că e favorită după turul doi”

Cristian Cojocaru 12.02.2021, 17:15
Reacţia lui CTP, după victoria Simonei Halep cu Ajla Tomljanovic. “Nu o să spun niciodată că e favorită după turul doi”

Gazetarul CTP și-a exprimat opinia despre victoria Simonei Halep, în cadrul unui interviu. Cristian Tudor Popescu, a analizat la sânge prestația sportivei din cel de-al doilea tur de la Australian Open, în meciul împotriva australiancei Ajla Tomljanovic.

Victoria Simonei Halep comentată de CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre performanța Simonei Halpe de a întoarce incredibilul scor de la 5-2 cu Ajla Tomljanovic. Analizând cum a decurs meciul, CTP a afirmat că ceea ce a făcut sportiva nu a fost o revenire. De asemenea, gazetarul s-a referit și la oponenta Simonei, australianca Ajla Tomljanovic, despre care a afirmat că ”a făcut un meci memorabil”.

”Nu a fost o revenire după părerea mea. Tomljanovic a făcut un meci absolut memorabil! Ea l-a făcut! Și-a asumat singura tactică în fața constanței și rezistenței Simonei: să atace tot timpul și să ia inițiativa, dar și să încerce lovituri decisive. A pus niște scurte de o frumustețe rară.

Dar Simona nu s-a pierdut! Aici este elementul decisiv! Australianca nu a fost învinsă de Simona Halep de astăzi, ci de Simona Halep din ultimii zece ani, în care a fost tot timpul în top 10. Această Simona a învins, iar asta s-a văzut la 5-2, care de altfel este considerat cel mai parșiv scor din tenis.” a menționat CTP pentru Fanatik.

CTP a presimțit că Simona va câștiga de la scorul 5 - 3.
CTP a presimțit că Simona va câștiga de la scorul 5 – 3.

Strategia Simonei din punctul de vedere al lui CTP

CTP consideră că deși părea un scor descurajator pentru Simona, nu era decât un break. Acesta reamintește cum Simona Halep a reușit de multe ori să întoarcă scorul într-un mod spectaculos, ceea ce înseamnă că ”a trecut prin multe bătălii din punct de vedere psihic”. În cadrul interviului, jurnalistul a afirmat că tenismena a mizat pe greșeala jucătoarei Tomljanovic.

 ”Nu a încercat să schimbe și a mizat că Tomljanovic va trebui să și greșească la un moment dat, pentru că altfel ar fi o jucătoare de top 10! Nu a putut menține până la final acele serii de lovituri câștigătoare. Tomljanovic este australiancă și era la ea acasă. Toate meciurile precedente cu australianca au fost strânse. E firesc totuși când joci împotriva numărului doi mondial. Toate jucătoarele vor să o învingă pe Simona.” a mai adăugat CTP.

Gazetarul a presimțit că Simona va câștiga de la scorul 5 – 3.

”La 5-3! Atunci am simțit. După ce și-a luat serviciul. Pericolul mare atunci era! Pentru că Tomljanovic era pe val la 5-2. A început să îi tremure mâna australiencei și a luat un singur punct la scorul de break. A fost la două puncte să câștige meciul E o victorie extrem, extrem de utilă pentru partidele viitoare!

E o mare jucătoare și dacă poți să câștigi astfel de meciuri pe muchie de cuțit sunt pur și simplu propulsie pentru partidele viitoare. Dacă ești mare jucătoare! Iar Simona cu siguranță e. Crește încrederea, forța de joc când scapi dintr-o asemenea ambuscadă. Nu o să spun niciodată că e favorită după turul doi. Sunt superstițios. Nu o să spun asta niciodată la tenis.” a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Fanatik.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI