Reacția lui CTP, după ce Dan Barna a cerut să fie cercetat de DNA: „Aruncă asupra sa o suspiciune de corupție”

Raluca Juncu 18.10.2019, 16:48
Reacția lui CTP, după ce Dan Barna a cerut să fie cercetat de DNA: „Aruncă asupra sa o suspiciune de corupție”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu și-a exprimat opinia cu privire la cerința lui Dan Barna prin care dorește ca Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă (DLAF) să trimită la DNA contractele firmei sale pe fonduri europene, spre a fi analizate.

Proiectele de incluziune socială realizate cu bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, candidat la alegerile prezidențiale din acest an, urmează să fie verificate la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă. Însă Președintele USR spune că nu poate să aibă încredere că Departamentul pentru luptă antifraudă va face o anchetă corectă, prin urmare, acesta cere departamentului să trimită la DNA contractele sale, spre a fi verificate.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat cu privire la acest aspect, spunând că președintele Uniunii Salvați România se anticorupe.

„Dacă dl Barna se știe curat, de ce se teme?”

„Ce face dl Dan Barna solicitând împiedicarea verificării afacerilor sale cu bani europeni de către Departamentul pentru luptă antifraudă al guvernului și mutarea dosarului său la DNA, pe motiv că DLAF e controlat de oameni ai lui Dragnea, este exact ce făcea procuroarea „independentă” Adina Florea când voia să smulgă dosarul lui Dragnea de la DNA și să-l ascundă la Secția Specială Gestapo. Dacă dl Barna se știe curat, de ce se teme? DLAF nu poate inventa o vinovăție care nu există, oricât de guvernamental și pesedist ar fi” a scris CTP în opinia sa publicată pe republica.ro

Cum s-a răzgândit Dan Barna în privința intrării la guvernare
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„În plus, cerând să fie cercetat de Direcția Națională Anticorupție, dl Barna aruncă el însuși asupra sa o suspiciune de corupție, cuvânt nerostit până acum în legătură cu d-sa…”, completează jurnalistul.

Dan Barna, candidatul USR la prezidențiale, este subiectul unei ample anchete jurnalistice a Rise Project. Publicația prezintă afacerile derulate de liderul USR înainte de a intra în sfera politică, afaceri care, în opinia jurnaliștilor, arată că Barna este “supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri de la Uniunea Europeană”. Jurnaliștii de la Rise Project au publicat, marți, o amplă anchetă referitoare la afacerile lui Dan Barna înainte să intre în politică. Documentarea începe după anul 2000, când Dan Barna și-a înființat o firmă de consultanță pe proiecte europene.

Urmăriți Impact.ro și pe