Reacția Gabrielei Firea după ce un autobuz STB a plonjat în râul Dâmbovița din București – VIDEO

Ciprian Ioana 31.08.2019, 12:50
Reacția Gabrielei Firea după ce un autobuz STB a plonjat în râul Dâmbovița din București – VIDEO

Un grav accident de circulație s-a produs, sâmbătă dimineață, în București. Un autobuz al STB a plonjat în râul Dâmbovița. Primarul-general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut o primă reacție.

Un grav accident de circulație s-a petrecut, sâmbătă dimineață, în București. Un autobuz al STB a plonjat în râul Dâmbovița după ce, se pare, șoferul a pierdut controlul volanului și nu a mai putut stăpâni vehiculul de mari dimensiuni.

În autobuz se aflau doar două persoane – șoferul și încă o femeie în vârstă de 29 de ani. La fața locului au ajuns imediat polițiștii și pompierii, dar au fost chemați și scafandrii. Intervenția s-a dovedit extrem de dificilă.

Femeia în vârstă de 29 de ani a fost rănită și a fost transportată la spital.

Ce spune Gabriela Firea despre accidentul în care a fost implicat un autobuz STB

Gabriela Firea, primarul-general al Capitalei, a avut o primă reacție pe acest subiect. Edilul-șef susține că intervenția la fața locului e dificilă.

Cât despre cei vinovați de acest accident, Gabriela Firea refuză să se pronunțe și dă vina pe traficul din București. 

„În acest moment, având în vedere că autobuzul este greu și nu e nevoie de o mașină oarecare, a trebuit să facem rost de o macara mai mare, pentru că nu exista în dotare. Am închiriat prin compania municipală macara de mare tonaj care se deplasează către locul accidentului, pentru a ridica autobuzul STB. Remarcăm cu toții, dar știm asta, că în București se circulă așa cum se circulă. Nu pot să dau vina pe nimeni. Sunt convinsă că nici șoferul autoturismului personal nu a dorit să se întâmple așa ceva. Sigur, fiind duminică nu era trafic și a apăsat pedala de accelerație mai tare. L-am vîzut și la televizor, era destul de speriat. Îmi pare rău si prin ce trecem noi ca autoritate și pentru această familie”
Gabriela Firea, primarul-general al Capitalei

Polițiștii veniți la fața locului susțin că șoferul și pasagera au reușit să se salveze după ce au ieșit pe geam. Femeia a suferit, însă, răni și a fost transportată la Spitalul Universitar din București.

Din primele informații, șoferul autobuzului STB, achiziționat de la firma din Turcia – Otokar,  a încercat să evite coliziunea cu un autoturism care n-a respectat culoarea roșie a semaforului.

Accidentul s-a petrecut în zona Eroilor, iar autobuzul 196 circula pe sensul Plevnei – Academia Militară.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe