Reacția Cristinei Neagu, după ce s-a aflat câți bani va câștiga anul viitor. „A fost o chestiune destul de stresantă”

Andrei Cezar 30.12.2021, 14:37
Reacția Cristinei Neagu, după ce s-a aflat câți bani va câștiga anul viitor. „A fost o chestiune destul de stresantă”

Cristina Neagu și-a prelungit înțelegerea cu CSM București și a devenit jucătoarea de handbal cu cel mai mare salariu din lume. Sporiva declarată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii va continua încă doi ani în tricoul „tigroaicelor”, timp în care, spune ea, își dorește să câștige cât mai multe trofee.

Reacția Cristinei Neagu, după ce s-a aflat câți bani va la CSM București

Cristina Neagu face cinste sportului românesc, fiind una dintre cele mai mari handbaliste din istorie. „Messi din handbal”, așa cum i se spune sportivei din București, a câștigat de patru ori titlul de cea mai bună handbalistă a lumii (2010, 2015, 2016, 2018), un adevărat record.

Ea anunțat cu entuziasm că va continua pentru încă două sezoane la CSM București. Obiectivele Cristine Neagu sunt clare: să câștige toate trofeele pe plan intern și să aibă un parcurs cât mai bun în Liga Campionilor.

În primul rând aş vrea să mulţumesc conducerii CSM Bucureşti pentru încrederea acordată. M-am simţit foarte bine la echipă încă de când am venit, de acum patru ani. Îmi doresc în continuare să fiu acasă alături de suporterii din România şi să încerc să fac performanţă pentru clubul CSM Bucureşti.

Ca în fiecare an, pe plan naţional îmi doresc să câştigăm tot ce se poate câştiga. Apoi îmi doresc să revenim în turneul Final Four al Ligii Campionilor pentru că eu cred că locul nostru e acolo. Şi, bineînţeles, odată ajunşi acolo, să ne luptăm pentru trofeu”, a spus Cristina Neagu.

În următorii doi ani Cristina Neagu va câștiga aproape jumătate de milion de euro (20.000 de euro/ lună), fiind sportiva din acest domeniu cu cel mai mare salariu din lume. Până acum ea era remunerată cu 17.500 de euro pe lună.

Neagu: „Toate echipele de handbal sunt sponsorizate din bani publici”

Deși este o sportivă de talie mondială, au existat totuși mulți cârcotași care au criticat-o pe Neagu pentru salariul ei, având în vedere că echipa la care joacă este finanțată din banii Primăriei Capitalei.

Handbalista a recunoscut că discuțiile pe seama salariului său nu i-au căzut deloc bine, dar că în prezent nu mai pune la suflet aceste polemici și se concentrează doar asupra evoluțiilor sale.

Ştiu că există această discuţie, se vorbeşte despre salariul meu. M-a deranjat lucrul ăsta la început. A fost o chestiune destul de stresantă. Nu e neapărat treaba mea de unde vin banii clubului.

Eu am semnat pe un salariu, prin ceea ce fac pentru echipă merit fiecare euro din acel salariu. Asta e datoria mea. Să joc pentru echipă, nu să ştiu de unde vin banii. Toate echipele de handbal sunt sponsorizate din bani publici.

Nu ştiu de ce se vorbeşte doar de salariul meu. Şi celelalte jucătoare sunt plătite din bani publici”, declara Cristina Neagu în luna aprilie a acestui an.

Până acum, handbalista cu cel mai mare salariu din lume era Amorim, de la Rostov, cu un venit de 18.500 de euro pe lună.

În România, jucătoarea care se clasează pe locul al doilea, după Cristina Neagu, într-un top al salariilor este Alexandrina Barbosa (35 de ani), legitimată la Bistrița. Ea câștigă 15.000 de euro pe lună. Sportiva din Portugalia a evoluat și în tricoul celor de la CSM București, însă a avut parte de un salariu mai mic, 12.500 de euro pe lună.

În handblaul masculin, jucătorii cu cele mai mari salarii sunt Karabatic, Hansen, Sagosen, care se apropie de un milion de euro pe sezon.

Urmăriți Impact.ro și pe