Reacția actriței Maia Morgenstern la măsurile luate de autorități împotriva nevaccinaților: „Voi lua prânzul la bordură”

Iancu Andreea, Mihai Roșoiu 04.10.2021, 13:30
Reacția actriței Maia Morgenstern la măsurile luate de autorități împotriva nevaccinaților: „Voi lua prânzul la bordură”

Maia Morgenstern, una dintre actrițele apreciate de publicul din România, a reacționat recent la măsurile luate de autorități împotriva nevaccinaților. Artista și-a exprimat într-un mod extrem de delicat părerea în legătură cu noile restricții, după ce Capitala a trecut de pragul de 9 la mia de locuitori. Pentru că autoritățile au stabilit că doar persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală vor putea să ia parte la majoritatea activităților cotidiene, în orice interval orar, actrița a vorbit despre întreaga situație în mediul online.

Maia Morgenstern, despre măsurile luate de autorități împotriva nevaccinaților

Actrița Maia Morgenstern a transmis recent părerea sa despre măsurile pe care le-au stabilit specialiștii împotriva nevaccinaților. Aceasta a vorbit într-o postare din mediul online despre situația cu care se confruntă în grupul său de prieteni, printre care se numără și persoane care nu s-au imunizat pentru Covid-19. Doamna Maia Morgenstern a precizat că intenționează să ia prânzul împreună cu prietenii săi, însă de vreme ce nu mai poate să se bucure de o masă la terasă sau restaurant, din pricina restricțiilor, actrița va sta în aer liber, la bordură.

La bordură. Astăzi voi lua prânzul la bordură. Împreună cu prietenii mei buni. Cei mai buni prieteni, cei mai dragi. Nu vor să apară în poză. Și nici nu pot. Ei nu pot o grămadă de lucruri. Am fost alături de ei, invitată, alintată și răsfățată peste tot. Unde vrei și unde nu vrei. Pe atunci, în restaurante și stațiuni, la munte și la mare. În excursii și la evenimente elegante. Și a fost tare bine. Ei, acum o sa fiu și eu alături de ei, la bordură. Vom lua prânzul la bordură. Ceva, terrina sau fois gras, nițel caviar, camembert sau Boeuf Stroganoff. Sau un covrig. E bun cu must. Vremea e frumoasă. Până pe la ora 20, când se lasă rece, a fost mesajul actriței Maia Morgenstern, pe contul său de Facebook.

Reacția actriței Maia Morgenstern la măsurile împotriva nevaccinaților
Măsurile anunțate de autorități în Capitală

Restricțiile aplicate de autorități în cazul incidenței crescute din București. Rata infectărilor a trecut de 9,5 la mie

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a anunțat astăzi că Bucureștiul a ajuns la o rată de incidență de 9,64 la mia de locuitori, în timp ce numărul infectărilor continuă să crească la nivelul întregii țări. Pentru localitățile unde incidența infectărilor este mai mare de 8 la mie. Astfel, majoritatea restricțiilor îi vizează pe cetățenii nevaccinați sau care nu au trecut prin boală, nici măcar testul Covid-19 nefiind luat în calcul de către autorități pentru accesul la unele activități.

Măsurile impuse de către autorități în cazul Bucureștiului sunt:

  • Instituirea carantinei de noapte, în intervalul 20:00 – 5:00, pentru persoanele nevaccinate. Cei care s-au imunizat sau au trecut prin boală nu au nevoie de declarație pe proprie răspundere, în schimb pentru ceilalți este necesară.
  • Restaurantele, terasele, cinematografele și sălile de spectacole vor fi deschise la jumătate din capacitate dar doar pentru vaccinați și cei trecuți prin boală.
  • Evenimentele private, nunți sau botezuri, se pot organiza cu participarea a jumătate din capacitatea locației, dar nu mai mult de 200 de persoane, doar pentru vaccinați sau trecuți prin boală.
  • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă.
  • Sălile de sport rămân deschise la jumătate din capacitate, tot pentru vaccinați și cei trecuți prin boală.
  • Activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber pot avea loc cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și sunt vaccinate sau trecute prin boală.
  • Magazinele se închid la ora 22:00.
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...