Războiul trece de graniţa Ucrainei? Un specialist trage un semnal de alarmă

Badea Violeta 31.03.2022, 13:02
Războiul trece de graniţa Ucrainei? Un specialist trage un semnal de alarmă

Un specialist face un anunț înfiorător în plin conflict din Ucraina! Acesta avertizează țările care se învecinează cu statul atacat de Rusia, susținând că există un risc ridicat ca Vladimir Putin să-și lărgească și mai mult orizonturile. Potrivit expertului, pericolul din partea Rusiei este unul foarte mare. Iată declarațiile acestuia!

Rusia va invada şi alte state? Anunț îngrozitor făcut de un specialist

Cercetătorul Dumitru Mînzărari, expert asociat al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), a vorbit, recent, despre șansele ca Rusia să atace și alte țări. Acesta s-a referit, în special, la cele aflate în apropierea Ucrainei, printre care se numără România sau Republica Moldova.

Despre țara noastră s-a spus că nu va fi atacată de Rusia, deoarece este apărată temeinic de NATO. În schimb, vecinii noștri nu sunt la fel de norocoși. O spune inclusiv Dumitru Mînzărari, care susține că pericolul ca Moldova să fie invadată de către Rusia este extrem de ridicat.

„Primul semnal în acest sens, ca Rusia să înainteze Moldovei eventuale ultimatumuri, pe care le cere de mai mulți ani, cum ar fi spre exemplu garanții internaționale de neutralitate sau impunerea federalizării Republicii Moldova, cu implicarea Transnistriei. Dacă Moldova nu va îndeplini aceste ultimatumuri, atunci Rusia va încerca o nouă „operațiune militară”, a precizat specialistul.

Cu toate acestea, specialistul spune că totul depinde și de nivelul de rezistență al ucrainenilor în conflictul armat cu Rusia. În plus, acesta a mai precizat că este foarte important pentru vecinii noștri și locul prin care țara lui Vladimir Putin va intra în Odesa.

Un specialist avertizeaza Republica Moldova
Un specialist avertizeaza Republica Moldova

Cum poate evita Moldova o eventuală agresiune

Potrivi cercetătorului Dumitru Mînzărari, Moldova și partenerii internaționali ar trebui să convingă Federația Rusă că aceste „operațiuni militare” sunt extrem de costisitoare, pentru a le putea evita pe viitor.

Recent, Floris van Eijk, șeful Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, a recunoscut că nu a crezut că Vladimir Putin ar fi capabil să invadeze Ucraina. De asemenea, acesta este convins că rușii au moralul scăzut, deoarece nu s-au așteptat ca ucrainenii să opună o asemenea rezistență.

Pe de altă parte, Stepan Grigoryan, președintele Consiliului de Administrație la Centrul Analitic pentru Globalizare și Cooperare Regională (ACGRC) este de părere că actualul conflict este un război împotriva independenței Ucrainei și a democrației.

Tocmai din acest motiv, toate statele democratice ar trebui să lupte pentru independența țării lui Volodimir Zelenski. În final, acesta a spus că Loldova, Georgia și Armenia sunt în pericol dacă Rusia va ieși învingătoare în lupta cu Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...