EXCLUSIV

Războiul pe banii Denisei Manelista continuă. Ce vrea să facă tatăl solistei cu drepturile ei de autor. EXCLUSIV

Oana Pascaru 14.06.2021, 17:44

Au trecut aproape patru ani de la decesul Denisei Răducu ”Manelista”, însă lucrurile tot nu s-au liniștit în familia regretatei cântărețe. Contactat de reporterii Impact.ro, Emilian Răducu, tatăl artistei, ne-a vorbit despre războiul cu fostul impresar Florin Pește, pentru drepturile de autor ale Denisei.

Războiul pe banii Denisei Manelista continuă

Contactat de reporterii Impact.ro, Emilian Răducu susține că nu o să cedeze în fața lui Florin Pește, pe care îl acuză că s-ar fi îmbogățit pe spatele Denisei. În plus, va continua războiul și în instanță pentru averea Denisei, chiar dacă va fi nevoit să își dea, pentru acest proces, și ultimul bănuț din buzunar. “Nu ține de noi când se termină procesul. Am văzut că judecătorul le dă foarte mult timp, ca să aducă dovezi, care să ateste lucrurile pe care le spun, însă nu au niciun fel de act, niciun document. Până în prezent, am dat bani la avocat, ne cer bani ba pentru timbre, ba pentru taxe. Vreau să merg până în pânzele albe, ca să se facă dreptate!”, ne-a declarat bărbatul îndoliat.

Emilian Răducu susține că Florin Pește, unchiul Denisei, dar și fostul ei impresar, s-ar fi îmbogățit pe spatele fetei, din muzică: “Banii din drepturile de autor nu i-aș folosi pentru mine, ci pentru pomenirile care trebuie să le fac pentru fiica mea, căci și acolo e nevoie de bani. Florin Pește, unchiul copilei mele, i-a fost și un fel de impresar, plus că îi mai compunea piesele. Eu, dacă aș face ca el, nu m-aș mai considera om. El i-a vândut 12 piese unui artist din Sibiu, pe suma de 25.000 de euro. Se îmbogățește de pe spatele fiicei mele moarte”. Denisa a murit la doar 27 de ani, pe 23 iulie 2017, la scurtă vreme după ce a fost diagnosticată cu o boală nemiloasă, cancer la ficat.

Razboiul pe banii Denisei Manelista continua
Razboiul pe banii Denisei Manelista continua. Tatal vedetei il da in judecata pe fostul impresar Florin Peste (foto)

Impresarul Florin Pește se apără: ”Denisa deține doar drepturile de interpretare, nu și drepturile de autor”

Florin Pește, cel care s-a ocupat de activitatea muzicală a Denisei, fiind și autorul unor piese interpretate de solistă, s-a apărat, în urmă cu trei ani, pe contul său de Facebook: ”Cred că e momentul să lămuresc o problemă. Păi, dacă am vândut înseamnă că dețineam drepturile pentru ele, altfel trebuie să fiu acuzat pentru furt, care e mult mai grav. Din 2003 până în 2006 am avut o casă de producție HitStudio, care deținea drepturile pentru 356 de melodii, cu mulți soliști, printre care și 16 melodii ( 16 nu e egal cu 400 ) cu Denisa. ( Atenție, pe acele melodii cântam și eu și Mr. Juve și Susanu!). Toate melodiile sunt compuse și orchestrate de mine de Mr. Juve Susanu Genove Adi Mihu și Robert”.

El a mai adăugat: ”În 2013 am decis să renunț la muzică și cu această ocazie să cesionez toate drepturile către o altă casă de producție. Denisa și impresarul ei Liviu știau despre tranzacție și nu au avut nimic de obiectat pentru că știau cum stau lucrurile și cine deține drepturile pentru acele piese. Eu am stat de vorbă cu familia ei și le-am explicat că cel mai bine e să ne întâlnim în instanță și atunci vedem cine are dreptate. Nu să mergem pe la televiziuni să spunem minciuni și să șantajăm emoțional că, poate-poate, o să cedeze și încasăm și noi ceva. Denisa deține doar drepturile de interpretare, nu și drepturile de autor. Drepturile materiale de interpretare sau execuție la o piesă le pot obține de la Credidam, dar sunt prea puțini bani pentru ei și vor și de pe Youtube”.