Război pe față între Dăncilă și Ponta: „Stil mincinos și duplicitar”

Alexandru Ioanid 19.08.2019, 15:28
Război pe față între Dăncilă și Ponta: „Stil mincinos și duplicitar”

Premierul Viorica Dăncilă și Victor Ponta s-au lansat într-un schimb de replici extrem de acid, în condițiile în care o eventuală colaborare între cei doi pare să eșueze lamentabil. Cum nu au reușit să găsească o formă de cooperare, cei doi au început să-și arunce cuvinte grele.

De câteva zile se vorbește despre o eventuală colaborare între Viorica Dăncilă și liderul Pro România, Victor Ponta. Se întâmplă într-o perioadă în care relația PSD cu partenerii de guvernare de la ALDE scârțâie. Nu se știe cât sau dacă va mai rezista această coaliție.

Așa că social-democrații se uită, preventiv, și în altă direcție pentru a se asigura că nu pierd guvernarea. Doar că negocierile nu sunt ușoare, ba dimpotrivă.

Primul care a venit cu detalii din culisele negocierilor a fost Victor Ponta. El a spus că Viorica Dăncilă n-ar fi acceptat toate condițiile impuse de acesta, motiv pentru care nu se poate vorbi de o colaborare. Imediat a reacționat Viorica Dăncilă, care l-a atacat în termeni duri pe fostul lider al PSD.

Iar Ponta a replicat imediat.

Sedinta CEX la PSD VIORICA DANCILA
Sursa foto: Alexandru Dobre/Mediafax

Viorica Dăncilă și Victor Ponta își aruncă vorbe grele

Liderul Pro România, Victor Ponta, a venit cu detalii despre culisele negocierilor. Într-o postare pe Facebook, acesta susține că șefa PSD i-a cerut sprijinul pentru rămânerea la guvernare și i-a promis orice ministere și-ar dori.

”Am incercat sa ii explic cu toata rabdarea ( pentru ca nu parea sa inteleaga ce se intampla si care este realitatea ) ca targuilelile gen “Piata de zarzavat din Videle” sunt inutile si ca singura varianta de sprijin din partea ProRomania este aceea in care :

1. restructureaza tot Guvernul si administratia publica

2. Vine cu un nou program de guvernare realist si eficient

3. Asigura stabilitatea si predictibilitatea economica si bugetara / renunta la ordonante de urgenta care sa modifice Codul Fiscal introducand peste noapte taxe si impozite aberante

4. Numeste oameni in Guvern pe singurul criteriu al profesionalismului ( nu pe “pilele” si presiunile baronilor care o papusesc acum dupa disparitia lui Dragnea)

5. Renunta la candidatura proprie la Prezidentiale ( o situatie penibila si jenanta pentru orice social democrat) si stabileste impreuna cu Alde si ProRomania un candidat comun cu sanse reale de a merge in turul al doilea o alternativa serioasa pentru Iohannis si Barna

A fost rapid de acord cu punctele 1-4 ( desi nu cred ca a inteles ce inseamna ) si s-a suparat din cauza punctului 5 / la doua zile dupa aceasta conversatie a fugit la CEX, s-a “imbratisat” cu Stanescu – Baronul Caracalului , i-a mintit pe toti si a decis sa nu primeasca ProRomania la guvernare ( uitand sa precizeze ca tocmai ii refuzasem toate ofertele )!a scris Victor Ponta pe Facebook.

Ponta pune conditii pentru a o sustine pe Dancila

Replica Vioricăi Dăncilă a venit imediat.

„Stilul acesta mincinos și duplicitar al domnului Victor Ponta este unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit să colaborăm, până la urmă. Neseriozitatea sa, dorința permanentă de a ieși în față prin orice mijloace, inclusiv prin neadevăruri nu fac casă bună cu PSD. Este un om incapabil să construiască și știe doar să distrugă. Crin Antonescu a spus foarte clar motivul pentru care Ponta a distrus USL: este un om care are tot timpul o agendă ascunsă, croită nu pe interesele țării, ci pe interese personale”, a fost replica Vioricăi Dăncilă.

Postarea premierului nu a rămas, însă, fără răspuns. Victor Ponta a revenit și a spus că ar fi fost invitat la Congresul PSD, dar că e posibil ca acum, în actualele condiții, invitația să nu mai fie valabilă.

Reacția lui Victor Ponta, după ce a bătut palma cu Tăriceanu, să formeze o alianță ALDE - Pro România

Liderul Pro România are spațiu larg de negociere pentru că simte că Viorica Dăncilă este încolțită în acest moment. Guvernarea atârnă de un fir de ață, iar candidatura sa la prezidențiale ar putea să reprezinte un eșec uriaș pentru PSD, mult mai mare decât cel de la europarlamentare.

Asta pentru că sunt șanse mari ca Dăncilă să nu ajungă nici măcar în turul al doilea. În aceste condiții, PSD trebuie să acționeze repede. 

Pentru a se asigura că nu pierde guvernare și, mai important, că reușește să recupereze măcar o parte din procentele pierdute în epoca Dragnea.

Urmăriți Impact.ro și pe