„Război” între CTP și scriitorul Mircea Dinescu: ”Am obosit de atâta mizerie umană câtă a trebuit să înghit în ultima vreme”

Mihai Roșoiu 17.11.2020, 13:06
„Război” între CTP și scriitorul Mircea Dinescu: ”Am obosit de atâta mizerie umană câtă a trebuit să înghit în ultima vreme”

E „război” între CTP și scriitorul Mircea Dinescu. Cei doi corifei își aruncă vorbe grele în spațiul public. Totul a pornit de la câteva afirmații tari ale lui Dinescu la adresa președintelui Iohannis. Deranjat de poziționarea poetului, Cristian Tudor Popescu a lansat un atac ce l-a vizat pe Dinescu. De aici și până la izbucnirea unui „conflict”  ideologic între cei doi foști parteneri de afaceri nu a mai fost decât un pas.

„Război” între CTP și scriitorul Mircea Dinescu: „Am obosit de atâta mizerie umană”

Mircea Dinescu iese cu dezvăluiri uluitoare despre adversarul său ideologic. Într-un mesaj video pe care l-a postat pe contul său de Facebook, poetul a vorbit despre câteva episoade din trecutul lui CTP. Mircea Dinescu nu s-a sfiit să arate cu degetul spre cel care i-a fost asociat la cotidianul Gândul. A scos la iveală situații demult uitat, care îl au în prim-plan pe CTP:

Asociați fiind la ziarul Gândul m-a invitat o singură dată la el acasă, conducând ca un masochist o Dacie ponosită, pe lângă care treceau în trombă tot felul de mașini bengoase, până am ajuns am observat cum își încarcă bateriile cu ura luptei de clasă. În căsuța lui de creație mi-a arătat templul lui subteran unde-și elaborează blestemele.

Trăgând un chepeng am coborât pe o scară de fier beton într-o cavernă cu o masă mizeră la care geniul pustiu și sărac își producea veninul.”, a spus Mircea Dinescu.

Dezvăluiri despre „mărunțișul” ce i-a revenit lui CTP după privatizarea „Scânteia”

Scriitorul Mircea Dinescu și-a continuat tirada la adresa fostului său partener de la „Gândul”. Dacă informațiile livrate de Dinescu în mesajul video sunt adevărate, atunci, CTP s-ar fi ales cu 300.000 de dolari după privatizarea cotidianului „Scânteia”:

Dacă nu l-aș fi văzut depunând un mărunțiș rămas de pe urma privatizării a ziarului Scânteia în valoare de vreo 300.000 de dolari, ca să devină acționarul majoritar al jurnalului Gândul,  poate că i-aș fi plâns de milă. Mi-am păstrat însă lacrimile pentru un bine care cu greu obținusem un împrumut  pentru 20% din acea afacere  de publiciști miopi. Atunci mi-am dat seama că eu sunt proletarul și el împăratul în trening, care practică eliminarea ca pe un hobbby după orele de tenis. I-aș recomanda că mult mai sănătos ar fi să se despartă de sine însuși fiindcă de mine se poate considera despărțit încă de la naștere”, a spus Mircea Dinescu.

„Războiul” între CTP și Mircea Dinescu va contina, cel mai probabil. Este recunoscut faptul că jurnalistul nu „rămâne dator” la niciun atac venit din spațiul public și este de urmărit care va fi replica acestuia în perioada următoare.

Urmăriți Impact.ro și pe