Război Armenia – Azerbaidjan. Conflictul face victime în rândul sportivilor. Primul fotbalist căzut pe front

Marian Cărăvan 06.10.2020, 10:27
Război Armenia – Azerbaidjan. Conflictul face victime în rândul sportivilor. Primul fotbalist căzut pe front

Conflictul din enclava Nagorno Karabakh face victime și în rândul sportivilor. Primul fotbalist căzut pe front în războiul dintre Armenia și Azerbaidjan are numai 22 de ani.

Primul fotbalist căzut pe front în războiul Armenia – Azerbaidjan

Sunt deja sute de victime în conflictul din enclava Nagorno Karabakh. Printre cei care și-au pierdut viața se numără și un tânăr fotbalist de doar 22 de ani. Liparit Dashtoyan este primul fotbalist căzut pe front în războiul dintre Armenia și Azerbaidjan. El este unul dintre cei 240 de armeni care și-au pierdut viața din 27 septembrie până pe 5 octombrie.

„Dashtoyan a intrat pe lista eroilor care şi-au dat viaţa pentru ţară. Odihneşte-te în pace, soldat”, se precizează într-un comunicat oficial.

Născut pe 18 noiembrie 1997, Liparit Dashtoyan a decedat la 5 octombrie 2020. Fostul fotbalist a evoluat la Alashkter 2, în perioada 2014-2019.

Războiul dintre Armenia și Azerbaidjan face așadar victime și în rândul sportivilor. Liparit Dashtoyan, un tânăr de doar 22 de ani, care avea toată viața înainte, a căzut pe front. Dacă acest conflict va escalada, s-ar putea consemna și mai multe victime în perioada următoare. Din diferite categorii sociale. Riscurile declanşării unor evenimente majore sunt cu atât mai mari cu cât în dispută se implică şi Turcia.

S-a înrolat și căpitanul naționalei Armeniei

Căpitanul echipei naționale a Armeniei a renunțat la un contract cu o echipă din campionatul Greciei, pentru a se înrola. A răspuns astfel solicitării guvernului de la Erevan pentru bărbații de până în 40 de ani, de a lupta pentru țara lor. La cei 28 de ani ai săi, Varazdot Haroyan a renunțat la contractul cu Larrisa și s-a înrolat în armata Armeniei. Are acum alte „meciuri”.

Fotbalistul a evoluat în ultimii trei ani în prima ligă din Rusia, la Ural, iar pentru naţionala Armeniei are 51 de partide şi două goluri.

În alertă e și David Campana, antrenorul echipei FC Ararat. Tehnicianul a explicat pentru postul spaniol Antena 3 Sport că are un plan pentru părăsirea de urgenţă a Armeniei în cazul în care conflictul degenerează.

„Am câţiva jucători care după antrenamente se duc şi distribuie mâncare, dar apoi pot lua o armă în mână ca să meargă în tranşee”, a explicat antrenorul spaniol.

240 de armeni și-au pierdut viața din 27 septembrie până pe 5 octombrie, în conflictul din enclava Nagorno Karabakh. Printre aceștia și tânărul fotbalist Liparit Dashtoyan, în vârstă de doar 22 de ani.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe