Rata incidenței în București continuă să scadă. La cât a ajuns sâmbătă, 30 octombrie 2021

Antonia Iacobescu 30.10.2021, 12:05
Rata incidenței în București continuă să scadă. La cât a ajuns sâmbătă, 30 octombrie 2021

Rata incidenței a coronavirusului în București continuă să scadă. Conform DSP, a ajuns sâmbătă, 30 octombrie, la 14,8 în Capitală. Este a opta zi în care rata de incidență are valoare scăzută. Cea mai ridicată incidență a fost pe 22 octombrie, când a atins valoarea de 16,54.

Rata incidenței în București continuă să scadă

Vineri, 29 octombrie, rata de incidenţă a fost 15,25, iar în urmă cu o lună, valoarea a fost de 6,64, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Deși rata de incidență continuă să scadă, noile restricţii stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi aprobate prin hotărâre de guvern rămân în vigoare. În plus, obligativitatea prezentării certificatului verde se aplică pentru o serie de activităţi, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie și pe stradă.

Restricții majore de circulație în Capitală în acest weekend

Brigada Rutieră a precizat că instituie mai multe restricţii de trafic în Capitală, începând de vineri, ora 16,00, până duminică, la ora 16,30. Care este motivul? Pe anumite bulevarde importante are loc un eveniment internațional.

Traficul va fi restricţionat pe mai multe artere din Capitală, cu ocazia Maratonului Bucureşti. Astfel, începând de vineri, ora 16,00, până duminică, la ora 16,30, cu ocazia organizării competiției sportive, mai multe străzi din centrul Capitalei vor fi închise circulației.

Restricţiile sunt valabile pentru bulevardul Libertăţii, segmentul cuprins între breteaua Piaţa Constituţiei, Parchetul General şi breteaua Piaţa Constituţiei – Ministerul de Justiţie (toate cele trei benzi de pe sensul dinspre Calea 13 Septembrie către bulevardul Naţiunilor Unite) – amenajare/finish, anunță polițiștii de la Rutieră.

Care vor fi cele mai afectate judeţe din România

Cercetătorul Octavian Jurma a lansat câteva ipoteze care ar trebui să le dea de gândit autorităților din țara noastră, dar și oamenilor de rând. Expertul a făcut câteva calcule, iar rezultatul nu arată deloc bine. Acesta susține că la data începerii școlilor, Capitala ar putea fi în scenariu galben și asta în cel mai fericit caz.

„Am plecat de la o rată curentă de creştere, aplicând ipoteza optimistă că rata de creştere va scădea cu 10% săptămânal. Acest tip de prognoză este precis pe termen scurt şi progresiv mai imprecis cu fiecare săptămână. Nu am adăugat ipoteza că deschiderea şcolilor va mări rata de infectare, dimpotrivă, am păstrat rata de scădere.

Prognoza este deci optimistă şi situaţia reală vă fi probabil mai gravă, deşi nu putem exclude nici miracole naturale sau artificiale. Aşa cum se vede, imaginea de ansamblu este de tipping point, în care incidenţa va bascula rapid din zona verde în zona galbenă şi roşie imediat după deschiderea şcolilor.”, a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Printre acestea se numără următoarele: Vrancea, Teleorman, Suceava, Sibiu, Satu Mare, Maramureş, Ilfov, Hunedoara, Bistriţa Năsăud, Bacău, dar şi Capitala. Cel mai afectat de Valul 4 ar urma să fie judeţul Covasna. Cazuri foarte multe vor fi însă şi în Vrancea, Teleorman şi Ilfov.

 

Urmăriți Impact.ro și pe