Rata de infectare a crescut iar în Bucureşti. Incidenţa Covid a trecut de 4 la mie

Badea Violeta, Ozana Mazilu 25.09.2021, 13:24
Rata de infectare a crescut iar în Bucureşti. Incidenţa Covid a trecut de 4 la mie

Vești proaste pentru bucureșteni. Capitala a depășit sâmbătă, 25 septembrie, incidența de 4 cazuri la mie. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a stabilit deja noi restricții în Capitală.

București a depășit incidența de 4 cazuri la mie

Rata de infectare în București a depășit 4 cazuri la mie, astăzi, după ce cu o zi de urmă a fost 3,77. Reprezentanții Prefecturii Capitalei au anunțat că incidența a ajuns la 4,1 la mie.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, Capitala a intrat în în scenariul roșu. Astfel, certificatul verde Covid a devenit obligatoriu pentru accesul în restaurante, evenimente private, săli de sport sau localuri din interiorul mall-urilor.

Autoritățile au mai decis ca mitingurile și demonstrațiile să fie organizate doar cu un număr maxim de 100 de participanți. De asemenea, angajații restaurantelor și ai cafenelelor au obligația de a primi clienți, astfel încât să nu depășească 50% din capacitatea spațiului și trebuie să verifice dacă persoanele care intră au certificatul verde.

Documentul este valabil și pentru accesul în sălile de spectacole, concerte și la proiecțiile de film, iar capacitatea maximă de 50% nu poate fi depășită. Certificatul verde va fi necesar și pentru copiii cu vârsta de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum era prevăzut până acum.

De asemenea, masca de protecție este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor. Sunt permise orele de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

Potrivit proiectului de hotărâre, în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minim un metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele cu certificat verde.

Bucuresti a depăast incidenta de 4 cazuri la mie
Bucuresti a depăast incidenta de 4 cazuri la mie

Peste 7.000 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19

Numărul cazurilor de Covid a explodat în ultimele zile. Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.116 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 136 sunt ale unor pacienți reinfectați, depistați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 36.109 persoane diagnosticate cu Covid-19 și-au pierdut viața, dintre care 145 în ultimele 24 de ore. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 9.476. Dintre acestea, 1.116 se află la ATI cu forme severe ale bolii.

Din totalul pacienților internați, 255 sunt minori, 239 fiind internați în secții și 16 la ATI. Pe teritoriul României, 43.720 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.521 de persoane se află în izolare instituționalizată. În plus, 60.072 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 225 de persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe