Răsturnare de situație în cazul preotului Visarion. Declarațiile unui consilier BOR schimbă totul

Ioana Bucur 04.10.2022, 14:37
Răsturnare de situație în cazul preotului Visarion. Declarațiile unui consilier BOR schimbă totul

O nouă răsturnare de situație în cazul șocant al preotului Visarion Alexa. Noile declarații făcute de un consilier BOR dezvăluie noi motive de revoltă și indignare în spațiul public. Ce s-a întâmplat în 2016.

Un consilier BOR, declarații despre cazul Visarion Alexa

Alte două femeie au dezvăluit, în presă, că au fost abuzate de preotul Visarion Alexa. Una dintre ele a mărturisit că, în toamna anului 2016, ar fi fost violată de preot în chilia de lângă parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Militari, București. A doua, care era studentă la acea vreme, a povestit că timp de aproape două luni a primit numeroase mesaje nepotrivite de la părinte.

„Aș vrea să înțelegi că ești în inima mea, să nu mă cerți… Nu știu cum să-ți spun și cum să mă port, mi-e tare, tare dor de tine… Aș face orice îmi ceri… Iertare, tare te iubesc, n-ar trebui (știu), dar mi-e tare dor de tine… iertare…”, este doar unul dintre SMS-uri.

Femeia i-a arătat câteva dintre mesajele pe care le-a primit unui alt preot, o persoană ce avea o funcție importantă în BOR. Este vorba despre Constantin Stoica, care a fost, până în 2015, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, rămânând apoi consilier patriarhal.

În prezent, preotul Constantin Stoica este parohul Bisericii Iancu Vechi de pe Mătăsari. Tot acolo, în 2016, studenta îi mărturisea că este hărțuită de Visarion Alexa.

„I-am și arătat mesajele. Știam că nu e în regulă. Nu m-am dus la părintele Stoica spunându-i explicit că e hărțuire, că e un abuz, pentru că atunci nici mie nu mi-era clar, nu procesasem încă toată situația, mi-era greu să cred că acest preot „sfânt” îmi face avansuri. I-am spus ce s-a întâmplat (n.r. – lui Constantin Stoica), apoi i-am trimis mesajele, ca să le judece dumnealui singur”, a declarat femeia, pentru Libertatea.

Răsturnare de situație în cazul preotului Visarion. Declarațiile unui consilier BOR schimbă totul
Preotul Visarion Alexa

„Eu atunci l-am sunat pe părintele Visarion, recunosc”

Într-o discuție cu jurnaliștii Libertatea, Stoica a confirmat că a discutat, într-adevăr, cu femeia care îl acuza pe Visarion Alexa de hărțuire.

„Tânăra s-a spovedit la mine până la vârsta de 12 ani, pentru că mama ei este fiica mea duhovnicească. După aceea, a plecat spre părintele Visarion. Și a venit și mi-a spus despre acea situație. I-am spus în mod direct, pentru că eu sunt o persoană directă, să meargă să depună plângere la Protoieria Sectorului 6, pe raza căreia funcționează părintele Visarion, la Poliție, dacă are documente și, ulterior, la Arhiepiscopia Bucureștilor.

I-am oferit e-mailul oficial al Biroului și a trimis acolo niște fragmente dintr-un schimb de mesaje dintre dânsa (n.r. – victima) și părintele. Acum, nu exista nici acolo dovada că acele mesaje ar fi fost de la părintele Visarion Alexa, nu era trecut numele lui acolo. Dar ele (n.r. – mesajele), le-am citit în cadrul Biroului de presă, și au participat și alții, nu erau relevante…”, a spus preotul pentru sursa citată.

Mai mult, părintele Constantin Stoica l-a sunat pe Visarion Alexa: „Eu atunci l-am sunat pe părintele Visarion, recunosc, și i-am spus: părinte, iată, există o suspiciune de (n.r. – nu denumește suspiciunea). Părintele a negat vehement, a spus chiar că-l jignesc. Cum pot să gândesc așa?!”

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...