Răsturnare de situație în cazul lui Traian Băsescu? Informația oferită de un nume important din politică

Stan Filon 29.09.2022, 08:37
Răsturnare de situație în cazul lui Traian Băsescu? Informația oferită de un nume important din politică

Un nume important din politică vine cumva în apărarea lui Traian Băsescu, care și-a pierdut toate privilegiile, după ce a fost declarat de instanță fost colaborator al Securității. Vorbim despre Theodor Paleologu, fostul candidat la președenție din partea PMP. Acesta a citit și studiat foarte multe dosare ale fostei Securități și a ajuns la concluzia că în sine colaborarea nu înseamnă nimic.

Răsturnare de situație în cazul lui Traian Băsescu?

Theodor Paleologu a vorbit recent despre decizia luată în urmă cu ceva timp împotriva lui Traian Băsescu, care și-a pierdut astfel toate privilegiile unui fost președinte al României, după ce a fost declarat de instanță în mod oficial: fost colaborator al Securității.

Ei bine, acum fostul candidat la președenția României, din partea PMP, Theodor Paleologu, spune că însăși colaborarea nu înseamnă nimic, până când niște documente nu sunt clare, nimeni nu se poate pronunța. El a venit cu exemplul tatălui său.

Rasturnare de situatie in cazul lui Traian Băsescu
Rasturnare de situatie in cazul lui Traian Băsescu

Theodor Paleologu vrea dovezi

„Colaborarea cu Securitatea, în sine, nu înseamnă nimic. Până nu vezi hârtiile în sine, nu te poţi pronunţa. Eu ştiu bine despre ce vorbesc că doar am citit nu ştiu câte volume de note despre tatăl meu şi am văzut notele, puţine la număr, pe care le-a scris tatăl meu. Şi ştiu despre ce vorbesc. Până nu citeşti nişte note, nu pe poţi pronunţa”, a declarat Theodor Paleologu, la Prima Tv.

Theodor Paleologu speră ca autoritățile să poată să facă o diferență între ”turnătoria propriu-zisă, informații factuale care au impact şi notele mai mult sau mai puţin anonime”.

„Nu toată lumea este Alexandru Paleologu. E unu la 22 de milioane, însă a scris, de pildă, trei note despre Steinhardt care erau prezentări favorabile. Spunea despre Steinhardt că este un om competent, că e o mare prostie să îl laşi într-o funcţie mică, lucra la o întreprindere, ca şi contabil. Am mai văzut câteva note scrise de tata, după ce fusese în străinătate, dar nu spuneau ceva concret. În schimb am văzut şi note, puţine la număr, care dădeau informaţii concrete. Au fost în dosarul lui tata două note, căutaţi-l pe Paleologu acolo că se ascunde acolo. Trebuie făcut distincţie între turnătoria propriu-zisă, informaţii factuale care au impact şi notele mai mult sau mai puţin anonime. La fel e şi în cazul Monei Muscă”, a mai adăugat acesta.

Vă reamintim că Traian Băsescu a rămas fără paza asigurată de SPP, dar a fost nevoit să părăsească și vila de protocol a RAPPS, după ce o instanță a stabilit că fostul președinte al României a fost colaborator al fostei Securități.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...