Răsturnare de situație în Cazul Caracal: un polițist este anchetat. Cum a ajuns în atenția oamenilor legii

Redacția IMPACT 18.06.2020, 14:16

Cazul Caracal încă stârnește atenția opiniei publice, mai ales după ce Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru opt infracțiuni și anume trafic de persoane, trafic de minori, viol (două infracţiuni), omor calificat (două infracţiuni) şi profanarea de cadavre sau morminte (două infracţiuni). De această în prim-plan apare un polițist din cadrul anchetei.

Polițist din Cazul Caracal, anchetat de ANI

Ultima persoană cu care Alexandra Măceșanu, tânăra dispărută din Caracal, este ofițerul Constantin Pistol este anchetat de Agenția Națională de Integritate (ANI), din cauza declarațiilor de avere suspecte. Ofițerul este cercetat acum pentru fals în declarații pentru că soția sa care este grefier a făcut declarații diferite în ceea ce privește bunurile deținute, scrie spynews.ro.

Constantin Pistol, ultimul ofițer care a vorbit la telefon cu Alexandra Măceșanu. Foto: tolo.ro
Constantin Pistol, ultimul ofițer care a vorbit la telefon cu Alexandra Măceșanu. Foto: tolo.ro

Constantin Pistol și soția sa, Mihaela-Ioana Pistol, care este grefier la Judecătoria Caracal au semnat declarații de avere diferite, motiv pentru care bunurile deținute de cei doi, precum și conturile bancare și veniturile încasate devin suspecte.

Polițistul a susținut, în declarația sa de avere că are un teren intravilan de 2.184 mp, cumpărat în 2005, în timp ce soția sa a precizat că familia ei nu deține niciun teren. De asemenea, ofițerul Pistol susține că de deține un autoturism și o autoutilitară, în timp ce Mihaela- Ioana Pistol a declarat că se află doar în posesia unui automobil.

Și în cazul imobilului pe care cei doi îl dețin, un metru pătrar „s-a pierdut” pe drum și asta pentru că bărbatul susține că apartamentul familie deține o suprafață de 71 de mp, în vreme ce soția sa grefier a trecut în acte că locuința nu are decât 70 de metri pătrați.

Potrivit art. 292 din Codul Penal, falsul în declarații se pedepsește cu cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

„Art 292 Falsul în declarații | Codul Penal

Declararea necorespunzătoare a adevărului făcută unei organizații din cele prevăzute în art. 145, în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cînd potrivit legii ori împrejurărilor declarația făcută servește pentru producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, se arată în Codul Penal.

Reamintim că polițistul Constantin Pistol,  șeful Biroului de Investigații Criminale de la Poliția Caracal, nu le-a transmis procurorilor că el a vorbit cu Alexandra Măceșanu, de pe telefonul unui coleg,  în ziua în care adolescenta era căutată de autorități.

Urmăriți Impact.ro și pe