Răsturnare de situație în cazul Caracal. Dezvăluirile neașteptate ale bunicului Luizei Melencu. „Au fost să planteze probe” 

Ana Anitoiu 20.10.2022, 09:46
Răsturnare de situație în cazul Caracal. Dezvăluirile neașteptate ale bunicului Luizei Melencu. „Au fost să planteze probe” 

Bunicul Luizei Melencu a făcut dezvăluiri neașteptate, la scurt timp după ce „monstrul din Caracal”, Gheorghe Dincă, a fost condamnat, pe 23 septembrie 2023, la 30 de ani de închisoare cu executare, pentru crimă, viol și trafic de persoane.

Ce a dezvăluit bunicul Luizei Melencu

La trei ani de la dispariția Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu, bunicul primei tinere a spus că nu îi este frică să acuze instituțiile statului român pentru plantarea de probe false și mușamalizarea cazului. Bărbatul este de părere că Gheorghe Dincă a fost ajutat de autorități.

„A devenit o obișnuință ca în toată această perioadă să primim scrisori. Ne-au dat niște rute prin care ar fi fost cărată Luiza… Instituțiile statului nu și-au făcut datoria. Eu am curajul, după trei ani, să spun că instituțiile sunt implicate în ceea ce s-a întâmplat la Caracal. Au fost să planteze probe.

Când am intrat în curte, am văzut butoiul, acolo mi-am dat seama, ne-am schimbat opinia despre ceea ce s-a întâmplat. Problemele noastre sunt cu totul altele. Instituțiile statului nu și-au făcut datoria. Trecuseră două luni și jumătate și noi nu știam nimic despre dosar.

Sunt convins ca el (procurorul DIICOT) a așteptat un ordin. Scrisoarea cred că este scrisă de Dincă, îmi dau seama după scris… Nu l-am crezut și nu îl vom crede niciodată”, a spus bunicul Luizei Melencu, la Realitatea PLUS.

Mama Luizei Melencu si-a socat apropiatii, la doi ani de la tragedie. Cu cine s-a casatorit femeia
Luiza Melencu

Bunicul Luizei Melencu, despre Gheorghe Dincă: „Se simte protejat”

Bunicul Luizei Melencu a mai spus că atunci când l-a văzut pe Gheorghe Dincă în sala de judecată i s-a părut că avea în față un om „rece și distant”, care se simțea protejat și menajat și care nu a avut nicio reacție față de familia lui.

Bărbatul a adăugat că Gheorghe Dincă a fost ajutat să ascundă adevărul și că au fost făcute foarte multe presiuni asupra familiei lui. Bunicul Luizei Melencu a mai spus că familia lui va face tot posibilul să afle câtuși de puțin din ce s-a întâmplat cu adevărat și a menționat că este de părere că în acest caz au intervenit și alte servicii din străinătate și că procuroarea este „o rotiță din acest angrenaj”.

Cum s-a adaptat băiatul Flaviei Mihășan la grădiniță
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...