Răsturnare de situație în cazul Caracal! Complicele lui Dincă și-a schimbat declarațiile. Anchetatorii au decoperit o nouă infracțiune

Diana Radu 11.12.2019, 18:47
Răsturnare de situație în cazul Caracal! Complicele lui Dincă și-a schimbat declarațiile. Anchetatorii au decoperit o nouă infracțiune

Noi detalii șocante ies la iveală în cazul Caracal. Complicele lui Ghorghe Dincă care a fost reținut de polițiști pentru complicitate la viol în cazul Luizei Melencu a susținut până acum în fața procurorilor că este nevinovat. Însă, acum Ștefan Risipițeanu și-a schimbat declarațiile. Iată ce le-a spus acesta anchetatorilor.

Complicele lui Dincă și-a schimbat declarațiile. Ce le-a spus Ștefan Risipițeanu procurorilor DIICOT?

Dincă, Ștefan Risipițeanu, Luiza Melencu
Ștefan Risipițeanu a recunoscut că a fost complicele lui Gheorghe Dincă

Ştefan Risipițeanu a fost arestat preventiv pe 28 noiembrie de Tribunalul Bucureşti, însă el a contestat decizia judecătorilor pe motiv că ar fi nevinovat. Însă, la ultimele audieri DIICOT acesta a recunoscut că a violat-o pe Luiza Melencu, dar neagă orice alte acte de violență asupra tinerei. Informația a fost făcută publică de către avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, care nu crede 100% în declarația acestuia.

„A recunoscut foarte greu. Nu se înțelegea dacă e Luiza sau nu. A bâjbâit, se vedea că avea lecția învățată și spune la fel ca și Dincă. Nu se știe dacă vorbea de Alexandra. Risipițeanu susține că el nu a exercitat violență asupra Luizei, fata l-a bătut, ca și cum ar fi o victimă, el venind de bună voie la invitația lui Dincă. El nu a spus efectiv că da, era Luiza. S-a pus una din multele variante”, a declarat Tonel Pop.

Luiza Melencu a fost răpită și abuzată de Gheorghe Dincă acum nouă luni, iar de atunci nu se știe nimic de ea. Gheorghe Dincă a declarat că ar fi ucis-o pe tânără, însă potrivit unui raport FBI oasele găsite în lizieră nu-i aparțin Luizei. Drept urmare, mama tinerei crede cu tărie că Luiza trăiește și trebuie găsită. „Oasele au fost plantate acolo. Copilul meu trăiește”, a spus mama Luizei.

Procurorii au făcut un anunț important în legătură cu oasele din lizieră. Se pare că aceste oase și cele din butoiul lui Gheorghe Dincă conțin urme de aceleași substanțe chimice. Toate probele de cenușă prezintă hidrocarburi care arată că s-a folosit benzină sau motorină. Drept urmare, specialiștii FBI susțin că arderea oselor din lizieră s-a produs în același butoi.

De asemenea, experții au mai stabilit că osele găsite în butoi în curtea lui Gheorghe Dincă au ars la o temperatură între 600 și 1000 grade Celsius, iar oasele de la lizieră la o temperatură de până 800. Georgiana Hosu, adjunct DIICOT, a dat și un termen final de încheiere a dosarului Caracal. Aceasta a declarat că până la sfârșitul anului dosarul va fi finalizat.

Urmăriți Impact.ro și pe