Răsturnare de situație în accidentul care a oripilat Bucureștiul. Ce ar fi consumat șoferița care le-a ucis pe cele două fete

Nicu Stan 01.03.2021, 14:11
Răsturnare de situație în accidentul care a oripilat Bucureștiul. Ce ar fi consumat șoferița care le-a ucis pe cele două fete

Răsturnare de situație în accidentul care a oripilat Bucureștiul. Ce ar fi consumat șoferița care le-a ucis pe cele două fete, citiți în articolul de mai jos.

Șoferița care a omorât două fetițe pe o stradă din București consumase alcool înainte de a se urca la volan. Ce alcoolemie a avut

Este răsturnare de situație în accidentul care a oripilat Bucureștiul, după ce s-a aflat că șoferița care a omorât două fetițe consumase alcool, scrie digi24.ro. Ce cantitate de alcool ar fi consumat șoferița care le-a ucis pe cele două fete înainte de a se urca la volan, citiți în rândurile următoare.

Șoferița care a provocat accidentul din cartierul bucureștean Andronache, în urma căruia două fete au decedate, consumase alcool, potrivit unor surse.

Alcoolemia este sub limita de la care fapta devine infracțiune

Astfel, înainte de a se urca la volan, femeia implicată în tragicul accident consumase alcool, dar mai puțin decât limita de la care fapta este considerată infracțiune, indică rezultatul probelor biologice prelevate și analizate de INML.

De asemenea, potrivit surselor citate, femeia avea o alcoolemie de 0,6 g/l în sânge, dar este vorba despre probe prelevate la trei ore de la producerea accidentului.

Șoferița a refuzat testul cu etilotestul la fața locului accidentului

Astfel, se va face un calcul retroactiv pentru a se stabili cât era alcoolemia la momentul întâmplării nenorocirii.

Șoferița vinovată de tragedie nu a fost testată cu etilotestul la locul accidentului pentru că a refuzat invocând probleme de sănătate. Pentru stabilirea alcoolemiei i s-au făcut ulterior analize de sânge la spital.

Consumul de alcool, circumstanță agravantă, indiferent de alcoolemie

În cazul unui accident rutier, consumul de alcool, chiar și sub limita la care fapta să fie considerată infracțiune, 0,8 g/l în sânge, reprezintă o circumstanță agravantă.

Acum, șoferița în vârstă de 56 ani este cercetată pentru ucidere din culpă și a fost chemată, astăzi, din nou la audieri. Potrivit informațiilor Digi24, femeia le-a spus polițiștilor că a pierdut controlul volanului și a recunoscut că nu conducea prea des și că a încurcat pedalele.

Șoferița nu a putut fi audiată după producerea accidentului

În noaptea de sâmbătă spre duminică, când s-a întâmplat tragedia, ea nu a putut da explicații anchetatorilor din cauza stării în care se afla. Procurorii au anunțat că era în stare de șoc și că fusese și bătută.

Astfel, în aceste condiții, după trei ore, ea a fost lăsată să plece, audierea fiind amânată pentru când aceasta va putea fi anchetată.

Fetițele nu au avut nicio șansă

Accidentul tragic s-a produs sâmbătă seară, pe strada Mențiunii din nordul Capitalei. Femeia care se afla la volanului unui autoturism a pierdut controlul mașinii, a intrat într-un stâlp, apoi într-un gard, mașina strivind două fete care se aflau la momentul respectiv pe trotuar.

Ambele au fost duse de urgență la spital, însă medicii nu le-au mai putut ajuta. Polițiștii care au văzut imaginile de pe camerele video spun că mașina condus de șoferiță avea viteză foarte mare.

Urmăriți Impact.ro și pe