Răspunsul premierului Cîțu i-a uimit pe români. Ce a spus, când a fost întrebat cât costă o pâine

Stan Filon 10.08.2021, 16:45
Răspunsul premierului Cîțu i-a uimit pe români. Ce a spus, când a fost întrebat cât costă o pâine

Premierul Florin Cîțu a uimit audiența atunci când a fost întrebat cât costă o pâine. Șeful Executivului a făcut însă din nou declarații despre prognoza făcută de Banca Națională a României, care a spus că urmează să fie anunțată o inflație de 5% sau chiar mai mare. Guvernatorul BNR a vorbit și despre creșterea prețurilor iar Cîțu a replicat că aceasta este doar o estimare!

Florin Cîțu a fost întrebat cât costă o pâine, dar nu a știut răspunsul

Ei bine, Florin Cîțu continuă să șocheze opinia publică. După ce a spus că prognoza BNR este doar o estimare, iar în urmă cu o lună a spus că în România se găsește cea mai ieftină mâncare din UE, iar creșterea prețurilor este doar un fake news, acum premierul a fost întrebat…cât costă o pâine.

Florin Cîțu a spus senin că nu știe, deoarece nu mănâncă pâine. ”Știți cât este prețul la o franzelă, la un litru de ulei?”, a fost întrebat Florin Cîțu. ”Nu pot să spun. Nu mănânc pâine. Încerc să nu mănânc pâine”, a răspuns senin premierul României, fără a preciza dacă ulei folosește în gospodărie.

Florin Citu a fost intrebat cat costa o paine, dar nu a stiut raspunsul
Florin Citu a fost intrebat cat costa o paine, dar nu a stiut raspunsul

”România nu mai este o țară cu salarii mici”

Cu toate acestea Florin Cîțu a ţinut din nou să sublinieze că estimările făcute de BNR cu privire la rata inflaţiei nu sunt atât de alarmante.

”În primul rând cifrele pe care le-a prezentat Banca Naţională sunt o estimare pentru finalul anului, nu suntem încă acolo. Îmi aduc aminte că, în 2018, rata inflației era de 5,4 la sută, iar veniturile erau mult mai mici decât sunt astăzi. Veniturile au crescut și anul acesta cu 7 la sută”, a mai declarat, optimist, premierul.

Tot astăzi, Florin Cîțu a spus că România nu mai este o țară cu salarii mici, deoarece 1% dintre angajații din România câștigă 3.000 de euro pe lună! Opoziția nu a ratat momentul și l-a taxat pe premier pentru restul de 99% dintre angajați.

Replică usturătoare de la Marcel Ciolacu

Replica a venit de la Marcel Ciolacu, liderul PSD. ”În România Reală, cea pe care premierul Cîțu nu o vede din cauza propriilor fantasme, datele oficiale arată că:

– 31,2 % români trăiesc la limita sărăciei 90% dintre angajați câștigă sub 1.000 de euro/ pe lună

– 2 milioane pensionari trăiesc cu pensii sub 1.000 de lei/pe lună

– 940.000 de români trăiesc cu pensia socială minim garantată de 800 de lei/pe lună

– 1,6 milioane de români au salariul minim pe economie

– 3,6 milioane de copii au alocație care nu a fost dublată, conform Legii, dintre care 1,38 milioane de copii trăiesc în sărăcie!

România reală este reprezentată de restul de 99% de români pe care Cîțu nu îi vede! Tocmai pentru acești 99% dintre români, PSD va veni în Parlament cu un pachet de măsuri pentru compensarea efectelor negative ale inflației, creșterea reală a veniturilor populației și dezvoltarea mediului economic românesc!”, a transmis Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, într-un mesaj distribuit pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe