Răspunsul neașteptat al lui Ludovic Orban, când a fost întrebat despre o criză economică în România. Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Ce spune Ludovic Orban despre o posibilă criză economică

Ludovic Orban a fost întrebat în cadrul unui interviu dacă exista posibilitatea ca o nouă criză economică să lovească România. La această întrebare, Premierul României a răspuns tranșant: „sub nicio formă”. Cum stau lucrurile, în schimb, în cazul pensiilor?

Vom avea o criză economică în România? Răspunsul lui Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a acordat un interviu celor de la România TV și când a fost întrebat dacă ne putem aștepa la o nouă criză economică a răspuns: „Sub nicio formă! Dimpotrivă, eu sper că măsurile noastre, chiar dacă nu imediat, să ducă la o creştere economică, să ducă la o mai bună aranjare a situaţiei economice”.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Ce se întâmplă cu pensiile românilor

În ceea ce privește pesnsiile românilor, Ludovic Orban a mai declarat că a alocat două miliarde de lei în plus la rectificarea bugetară pentru ca pensiile să fie plătite la timp.

„Guvernul anterior a minţit. A minţit în privinţa veniturilor şi a cheltuielilor. Veniturile sunt mai mici cu 18 miliarde de lei, peste 10 miliarde venituri de pe plan intern care erau puse din pix nu existau. Dacă nu făceam rectificare bugetară ei n-au prevăzut bani pentru pensii. Nu aveam toţi banii pentru plata pensiilor până la finele anului. De când a preluat conducerea ministerului Violeta Alexandru a accelerat şi recalcularea pensiilor. Au procesat apropape 8 mii de dosare. Am alocat peste două miliarde de lei pentru a acoperi deficitul la bugetul de pensii”, a punctat Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI