Răspunsul genial al lui Michael Schumacher, atunci când Ion Țiriac a vrut să-i devină manager. Dezvăluire incredibilă

Marian Cărăvan 30.06.2020, 13:49

Omul de afaceri Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români, s-a implicat mult în sport, îndrumându-i în carieră pe jucători de tenis de top cum sunt Boris Becker sau Guillermo Vilas, iar acum o susține pe cel mai bun produs al tenisului românesc din ultimii ani, Simona Halep. Fostul tenismen a vrut însă mai mult decât implicarea în tenis, iar la un moment dat intenționa să-i devină manager celebrului pilot de Formula 1, Michael Schumacher.

Dezvăluire incredibilă făcută de fostul manager al lui Michael Schumacher, atunci când Ion Țiriac a vrut să colaboreze cu pilotul de Formula 1

Ion Țiriac nu s-a limitat doar la tenis, ci a vrut să-și extindă influența și în alte sporturi. Omul de afaceri cu o avere estimată de Forbes la 1,2 miliarde de euro s-a implicat în managementul sportiv și la un moment dat și-ar fi dorit să lucreze cu marele Michael Schumacher. Numai că faima și banii lui Ion Țiriac nu l-au impresionat pe septuplul campion mondial și astfel a refuzat propunerea venită din partea românului. A rămas fidel echipei sale manageriale, care i-a asigurat succese pe bandă rulantă și a oferit un răspuns genial atunci. A făcut dezvăluiri chiar Willi Weber, fostul manager al pilotului care în decembrie 2013 suferea un accident grav la schi.

„În cei mai bine de 25 de ani în care am lucrat împreună, mai mulți manageri au încercat să pună mâna pe Michael Schumacher, iar printre ei s-a aflat și Ion Țiriac. Dar nimeni nu a putut distruge colaborarea.

Michael a spus întotdeauna: «Niciodată nu schimbi o echipă câștigătoare»”, a afirmat Willi Weber, conform Der Westen, preluat de Eurosport.

Michael Schumacher l-a refuzat pe Ion Țiriac
Michael Schumacher l-a refuzat pe Ion Țiriac

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român

Ion Țiriac a fost detronat din topul celor mai bogați români. În vârstă de 80 de ani, fostul tenismen organizează în fiecare an turneul de la Madrid, câștigat de două ori de Simona Halep.

Ion Țiriac are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari și a fost poziționat în topul miliardarilor lumii, respectiv pe locul 2.276 dintre cei 2.816, care sunt oameni de afaceri, în topul realizat de către Hurun Report, din China.

Între timp, Daniel Dines, în vârstă de 47 de ani, a reușit să îl întreacă pe Ion Țiriac. Acesta are o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari, fiind fondatorul companiei UiPath. În anul 2019 a fost prezentat de către revista Forbes, cea care a stabilit și ierarhia prezentă, drept primul miliardar român din afacerile cu roboți software. Daniel Dines este specialist IT și are planuri mari de viitor.

Ion Țiriac este un apropiat al lui Bernie Ecclestone, omul care conduce Formula 1. Împreună au încercat chiar să aducă o cursă din „Marele Circ” în România.

 

Urmăriți Impact.ro și pe