Rareș Bogdan, surpriză mare. Pe cine susține la primărie, în București

Andrei Cezar 27.07.2020, 09:48
Rareș Bogdan, surpriză mare. Pe cine susține la primărie, în București

Avertisment dur al lui Rareș Bogdan pentru USR. Prim-vicepreședintele PNL a decalarat că partidul său a făcut destul de multe concesii în negocierile cu USR, pentru candidații la primăriile de sector din Capitală. El a specificat că PNL a fost de acord chiar să renunțe la candidații pentru 4 sectoare în schimbul unei susțineri a lui Dan Cristian Popescu din partea Uniunii Salvați România și a unei alianțe cu PMP.

Rareaș Bogdan despre candidații la primăriile din București

Prim-vicepreședintele PNL a a afirmat că liberalii își doresc o alinață a dreptei pentru primăriile din Capitală, iar în acest scop liberalii s-au văzut nevoiți să facă anumite concesii.

„PNL, partidul aflat la guvernare și sub parteneriat asumat cu președintele Klaus Iohannis, a decis să faca absolut orice, să cedeze, sa fie cât se poate de rațional și să găsească soluții comune pentru ca dreapta să aibă o alianță pentru primăriile de sector, nu doar pentru cea generală.”, a declarat Rareș Bogdan, la Antena3.

Avertismentul lui Rareș Bogdan este îndreptat către reprezentanții USR, cărora le transmite că dacă nu vor ajunge la un compromis cu PNL și PMP, partidul condus de Dan Barna nu va va câștiga nicio primărie din București.

”Ne dorim foarte mult să ajungem la un compromis care să ne duca la candidați comuni pentru a spori șansele ca primăriile de sector sa fie caștigate, cel putin 4 din 6 sau 5 din 6 sau 6 din 6. În cazul în care nu vom ajunge, eu îi avertizez pe colegii și prietenii de la USR că USR nu va caștiga nicio primărie din București dacă nu va ajunge la un compromis cu PNL și PMP și de asemenea riscăm să câștigăm maxim două primării de sector, poate trei cu greu și celealte să aparțină PSD”, a adaugat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan, surpriză mare. Pe cine susține la primărie, în București
Rareș Bogdan, surpriză mare. Pe cine susține la primărie, în București

Rareș Bogdan: În sondaje Dan Cristian Popescu are peste 40% din intențiile de vot

Europarlamanetarul PNL a dezvăluit ce concesii au acceptat liberalii să facă în schimbul unei alianțe cu USR.

„Noi am spus extrem de clar: vreți 3-3, în regulă, acceptam și această condiție, din care un loc din cele trei sectoare îl dăm colegilor si partenerilor de nădejde de la PMP. După ce am cedat și acest lucru, o dovada de compromis, de rațiune, de echilibru, cei de la USR au venit cu o noua pretenție, cu noi conditionalități legate de persoanele care ar urma să candideze, respectiv Dan Cristian Popescu și candidatul nostru de la 5”, a relatat Rares Bogdan.

„Le-am explicat că în toate sondajele pe care le avem, Dan Cristian Popescu se află la peste 40% din intențiile de vot și nu exista în interiorul dreptei o alta personalitate care sa aiba un scor mai bun ca el.”, a mai afirmat Rareș Bogdan, la Antena3.

Europarlamentarul a mai afirmat că va vota împotriva retragerii lui Dan Criastian Popescu din cursa electorală și că i-a îndemnat pe Violeta Alexandru și Ludovic Orban să nu renunțe la acesta.

Rareș Bogdan a mai precizat în cazul în care Traian Băsescu va candida, lucrurile se vor complica, fostul președinte având în momentul de față un scor de 17-18%, iar voturile ”se vor fărâmița foarte mult”.

Urmăriți Impact.ro și pe