Rareș Bogdan, out din PNL? De ce nu-l mai susține Klaus Iohannis

Iancu Andreea 02.07.2020, 13:54
Rareș Bogdan, out din PNL? De ce nu-l mai susține Klaus Iohannis

Rareș Bogdan pare să nu reușească să își găsească locul în politică. După ce a renunțat la jurnalism pentru a se implica în chestiuni politice, noua postură pare să îi aducă mari deficiențe de imagine. Astfel, europarlamentarul a suferit recent o serie de umilințe. Totuși, gafele politicianului l-ar putea costa chiar locul din partid.

Jurnaliștii englezi, critici aspre la adresa europarlamentarului

Un articol publicat în presa din Marea Britanie îl are ca subiect principal pe Rareș Bogdan. Acesta este denumit de către jurnaliștii britanici drept „idiotul săptămânii”. Aceștia îl critică pe omul politic pentru decizia de a organiza o petrecere pentru ziua fiicei sale. Totodată, hackerii ar fi spart pagina Wikipedia în urmă cu o săptămână, modificând descrierea jurnalistului în „Romanian Păcălici”.

Motivul pentru care presa britanică a ales să îl caracterizeze astfel pe român este explozia de cazuri COVID-19 din țară. Deși petrecerile mari de la interior sunt interzise, Rareș Bogdan a ales să își aniverseze fiica într-un restaurant din Cluj-Napoca cu mai bine de 100 de persoane.

Rareş Bogdan, europarlamentar din România, a câștigat cu brio cel mai recent titlu „Idiotul săptămânii”. Întrucât Covid-19 face ravagii în România, domnul Bogdan a organizat lunea trecută o petrecere într-un restaurant din Cluj-Napoca, un oraș din nord-vestul României, pentru a sărbători ziua de naștere a fiicei sale. Deși petrecerile mari în interior sunt interzise oficial, iar autoritățile cer insistent oamenilor să evite aglomerația, deoarece numărul cazurilor Covid-19 crește din nou în România, Bogdan a reunit peste 100 de persoane, pentru a se distra. Majoritatea au dansat și s-au plimbat prin interiorul restaurantului. Libertatea, un ziar românesc, a filmat cheful cu o dronă. Domnul Bogdan a spus unui post de televiziune local că nu are remuşcări pentru ceea ce a făcut, se arată în MediaPowerMonitor.

Rareș Bogdan nu se mai bucură de susținerea Președintelui Foto - Inquam
Rareș Bogdan nu se mai bucură de susținerea Președintelui
Foto – Inquam

Rareș Bogdan pierde încrederea în interiorul partidului

Rareș și-a dorit încă de la începutul trecerii de la jurnalism la politică o imagine de jucător puternic. Totuși, aceasta a început să se deterioreze și îl poate costa susținerea din partid. Potrivit antena3.ro, politicianul ar fi pierdut încrederea Președintelui Klaus Iohannis după ce Rareș Bogdan a criticat Guvernul.

Pe de altă parte, surse din partid au menționat că europarlamentarul și-a dorit să îi ia locul lui Ludovic Orban. Chiar și așa, cariera politică a lui Rareș Bogdan pare să fie aproape de final, potrivit surselor antena3.ro. Ambițios din fire, politicianul va încerca cu siguranță să se reabiliteze. Dacă PNL ar înregistra un scor mic la alegeri, fostul jurnalist ar avea șanse să atragă lideri de partea sa. Pe de altă parte, Ludovic Orban s-a asigurat că europarlamentarul este strategul campaniei ce va urma. Astfel, conflictul dintre cei doi rămâne deschis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...