Rareș Bogdan, despre șansele lui Nicolae Ciucă la președinție: „Nu este singura opțiune”

Elena Avramescu 21.09.2022, 08:41
Rareș Bogdan, despre șansele lui Nicolae Ciucă la președinție: „Nu este singura opțiune”

Europarlamentarul Rareș Bogdan și-a spus părerea cu privire la cine ar putea să iasă victorios în cadrul următoarelor alegerile prezidențiale, iar cel care beneficiază de toată încrederea partidului PNL este nimeni altul decât Nicolae Ciucă. Cu toate acestea, nu este singurul candidat capabil, astfel că partidul are și alte opțiuni de rezervă.

Rareș Bogdan îl susține pe Nicolae Ciucă la președinție

„Nu pot să spun acest lucru. Pot să spun că este premier și pot să asigur că are tot sprijinul PNL, care e în spatele dânsului. Dacă va fi cel mai bine poziționat și își va dori, și vom avea o confruntare prezidenațială stânga – dreaptă sau cu AUR, USR, alți candidați, PNL mizează inclusiv pe domnul Nicolae Ciucă. Dar nu este singura opțiune”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, potrivit DcNews.

Rareș Bogdan a ținut să mai puncteze că PNL urmează să aleagă candidatul la prezidențiale ținând cont extrem de mult de încrederea de care se bucură candidatul, precum și de modalitatea de relaționare atât pe plan intern, cât și internațional. În plus, este de părere că Nicolae Ciucă are șanse extrem de mari să iasă victorios la președinție, însă numai în cazul în care reușește să treacă cu bine iarna și reușește să ducă executivul într-o stabilitate în primele luna mai a anului viitor.

„Este simplu. În funcție de încrederea de care se bucură, de profilul candidatului, de modalitatea în care relaționează și internațional, și intern. Dacă Nicolae Ciucă trece iarna cu bine, și prin furtuna care se apropie, și scoate acest Guvern și România într-o situație de stabilitate în aprilie-mai, se înscrie fără nicio problemă la prima șansă de a cuceri președinția, de la mare distanță”, a mai spus europarlamentarul Rareș Bogdan.

Rares Bogdan, despre sansele lui Nicolae Ciuca la presedintie
Rares Bogdan si Nicolae Ciuca

Rareș Bogdan crede că și PSD va avea candidat la președinție, astfel că nu o să-l susțină la alegerile prezidențiale pe candidatul PNL, Rareș Bogdan.

„Nu cred că PSD va renunța. PSD are un activ numeros, oaste serioasă, care vine din spate și pune presiune. Deci, cu siguranță, PSD va avea candidat la președinție (…)

Sunt convins că vom putea avea o dezbatere de idei, nu vom avea păruială de tip 2004 sau 2014. Cred că vom fi scuturați serios și țintuiți din alte părți, de pe extreme. Chiar dacă în turul doi vor ajunge candidatul PNL și candidatul PSD, bătălia până acolo va fi extrem de cruntă, dominată de agresivitate verbală”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan vrea aderarea rapidă a României la Schengen

Rareș Bogdan a mărturisit, în cadrul dezbaterilor de astăzi privind starea UE, că România cere ce i se cuvine de drept, și anume aderarea la spațiul Schengen.

„În numele solidarității, dar și al dreptului său, România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen. După 11 ani nedrepți de așteptare. România îndeplinește toate condițiile, și-a securizat frontierele pe banii ei, și nu cu companii românești. Unde e solidaritatea?

Există riscul ca în România să crească numărul populiștilor și extremiștilor exact din acest motiv. Riscă cineva ca, peste 18 luni, jumătate dintre eurodeputați să fie eurosceptici? Cine vrea ca încă un popor european să renunțe la a crede în solidaritate? Ale cui interese le servesc aceia?”, a declarat Rareș Bogdan în Parlamentul European.

Europarlamentarul PNL a mai adăugat că România nu solicită favoruri, ci doar un statut demn și legitim pe continentul pentru care oferă stabilitate și continuitate zilnic. În acest fel solicită dreptate pentru România, deoarece aderarea la Schengen este un drept legitim al tuturor românilor.

Pe data de 29 august, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a spus că România îndeplinește toate cerințele pentru aderarea la Spaţiul Schengen, alături de Bulgaria și Croaţia. Cu toate acestea, există o țară care se opune aderării României la Schengen, iar aceasta este Olanda.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...