Rapidiștii, la muncă în folosul comunității! Cine vrea asta

Marian Cărăvan 05.10.2020, 17:31
Rapidiștii, la muncă în folosul comunității! Cine vrea asta

Deși a avut susținere financiară însemnată, Rapidul nu a reușit promovarea în Liga 1. A început un nou sezon în eșalonul secund, dar după rezultatele din alegerile locale s-ar putea să asistăm la câteva schimbări în privința finanțării din bani publici.

În ce condiții va mai primi finanțare echipa Rapid

Electoratul din Sectorul 1 a decis câștigătorul următorului mandat de primar. După alegerile din 27 septembrie, noul „titular” va fi Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1. Aceasta a câștigat lupta cu Dan Tudorache, reprezentantul PSD. Centralizarea finală, de pe platforma Autărității Electorale Permanente, a scos la iveală următoarele rezultate: Clotilde Armand are 40,95% (36.454), față de Dan Tudorache care a obținut 39,82% (35.447).

Schimbarea de la primărie aduce cu sine și unele schimbări în zona sportului. Iar una dintre echipele vizate este Rapid, susținută masiv în ultima perioadă de primarul Dan Tudorache.

Clotilde Armand a explicat care sunt planurile pe care le are cu privire la finanţarea Rapidului, după ce l-a înlocuit pe Dan Tudorache. Noul primar al Sectorului 1 este de acord ca Rapid să primească bani de la bugetul instituţiei doar în condiţiile în care formaţia din Liga 2 va „presta” servicii pentru primărie, adică să ofere suport pentru antrenamentul copiilor din cel mai bogat sector al Capitalei.

„Dacă Rapid prestează servicii pentru primărie, adică antrenament pentru copiii sectorului, va fi plătit. Win-win. Doar dacă prestează servicii pentru comunitate”, a spus Clotilde Armand, pentru Ziare.com.

clotilde armand rapid bucuresti
Rapidiștii, la muncă în folosul comunității! Cine vrea asta

Clotilde Armand luptă pentru baza Pro Rapid

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la alegerile din 27 septembrie, a vorbit inclusiv despre fosta bază sportivă Pro Rapid, care a ajuns într-o stare deplorabilă.

„Voi proteja aceasta bază sportivă, vom investi acolo. În Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al lui Tudorache, era condamnată. Era trecută ca centru de business, de birouri.

Am luptat în instanţă împotriva PUZ-ului şi am câştigat de două ori. Am reuşit să suspendăm avizul de mediu pentru acest plan”, a mai spus primarul ales al Sectorului 1, conform sursei citate.

Până la noile dispoziții, Rapid continuă în Liga 2, într-un sezon în care alb-vișiniii speră să îl ducă la bun sfârșit. Și să fie încununat cu o promovare pe prima scenă fotbalistică a țării. Giuleștenii vor beneficia peste câteva luni și de un stadion ultramodern, construit „de la zero” prin Compania Națională de Investiții. Rapidul lui Adrian Iencsi ocupă acum o poziție pe podiumul clasamentului. După șase etape din noul sezon, Rapid se află pe locul 2, cu 13 puncte.

Urmăriți Impact.ro și pe