Rămâi fără mașină, instant: singura lege care ar putea descuraja vitezomanii români, adoptată în Europa

Gabriel Peneș 06.12.2022, 10:50
Rămâi fără mașină, instant: singura lege care ar putea descuraja vitezomanii români, adoptată în Europa

Dacă s-ar aplica și în România, probabil că „setea” de viteză a unor șoferi s-ar tempera subit. O țară europeană a anunțat măsuri dure împotriva vitezomanilor, măsuri ce pot culmina cu confiscarea autovehiculului și scoaterea acestuia la licitație. Deocamdată, țara noastră rămâne prima din UE în ceea ce privește numărul accidentelor auto soldate cu decese.

Rămâi fără mașină, instant

România se „mândrește” cu supremația în rândul țărilor UE în ceea ce privește numărul accidentelor auto soldate cu decese. Și nu de un an, ci de vreo cinci consecutivi. Există măsuri ce ar putea reduce drastic mai ales evenimentele grave cauzate de folosirea vitezei excesive, dar, deocamdată, o altă țară europeană apelează la acest lucru.

Guvernul austriac a anunțat, luni, că șoferilor care sunt prinși depășind cu mult viteza maximă legală le vor fi confiscate autovehiculele, acestea urmând să fie scoase la licitație de către autorități, informează hotnews.ro.

Coaliția de guvernare de la Viena formată din conservatori și verzi a anunțat că dorește modificarea legislației în vigoare pentru ca aceasta să fie mai în linie cu cea a altor țări învecinate precum Germania și Elveția.

Măsura vine în contextul în care autoritățile locale din Austria se plâng că încearcă să pună capăt curselor ilegale din municipiile lor, precum și a altor cazuri de șofat la viteze extreme.

Rămâi fără mașină, instant singura lege care ar putea descuraja vitezomanii români, adoptată în Europa
Autoritățile din Austria vor trece la confiscarea mașinilor celor care circulă cu viteze mai mari decât cea legală

Singura lege care ar putea descuraja vitezomanii români, adoptată în Europa

Ministrul austriac al Transporturilor, Leonore Gewessler, membru al Partidului Verde austriac, a precizat că orice șofer care va fi prins conducând la o viteză de 60 km/h peste limita legală în orașe, sau cu 70 km/h în alte locuri, va avea mașina confiscată timp de două săptămâni.

„La vitezele despre care vorbim nimeni nu este pe deplin în control asupra vehiculului său. Mașina devine o armă ce nu poate fi controlată și un pericol la adresa unor oameni nevinovați”, a declarat Gewessler.

Ministrul austriac a mai explicat că, în cazul unor abateri repetate sau dacă viteza va fi cu peste 80 km/h în localități, respectiv 90 km/h în afara lor, mai mare decât limita legală, mașina va fi confiscată definitiv și vândută la licitație de către autorități.

Noul plan va completa alte măsuri adoptate anul trecut care au prelungit perioada pentru care șoferii își pierd carnetul dacă sunt prinși depășind viteza maximă legală.

„Cel care nu mai are o mașină nu mai poate conduce cu viteză. Exact din acest motiv măsura are atât de mult succes în alte țări, fiindcă lovește acolo unde doare și protejează populația generală”, a adăugat Gewessler.

Ea a afirmat de asemenea că, deși măsurile sunt dure, ele sunt necesare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....