Rămâi 120 de zile fără carnet dacă faci acest gest. Pare inofensiv, dar te transformă în pieton

Ioana Bucur 16.10.2021, 09:03
Rămâi 120 de zile fără carnet dacă faci acest gest. Pare inofensiv, dar te transformă în pieton

Un clip viral va aduce noi sancțiuni pentru șoferii din România. Autoritățile vor să îi lase 120 de zile fără carnet pe conducătorii auto care nu se vor conforma.

120 de zile fără carnet

An de an, imaginile cu sute, poate chiar mii de mașini blocate pe Autostrada Soarelui, mergând spre sau venind de la mare, sunt nelipsite din programul buletinelor de știri. în timpul verii. În acest an, o înregistrare video publicată, inițial, pe o platformă de social media și preluată apoi de presa națională a făcut furori.

Un șofer a surprins o coloană de mașini care se deplasau cu viteză destul de mare pe banda de urgență de pe contrasens, pe Autostrada Soarelui, pentru a scăpa de aglomerația de pe celelelalte două benzi de circulație.

Înregistrarea video a intrat și în vizorul autorităților, care au decis să găsească o modalitate de  descuraja un asemenea comportament pe șoșelele din România. Așa că oficialii MAI vor să îi lase pe șoferi 120 de zile fără carnet pentru gestul „viral”. În același proiect de act normativ sunt menționate și persoanele care se deplasează succesiv de pe o bandă pe alta de circulație sau alternează benzile cu scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens.

„Executarea, de către conducătorul de autovehicul, pe autostradă, a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, circulația în sens contrar direcției de mers pe calea unidirecțională, circulația sau traversarea de pe un sens de circulație pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părți carosabile va constitui contravenție și se va sancționa cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile”, declara, acum ceva timp, purtătorul de cuvânt al MAI, Georgian Drăgan.

Rămâi 120 de zile fără carnet dacă faci acest gest
Soferii ce incalca frecvent legea nu se tem de nimic

Măsuri speciale pentru mersul pe autostradă. Cum poți rămâne fără carnet pentru 90 de zile

Oficiali din Ministerul Afacerilor Interne au precizat că, în cadrul aceluiași act normativ, va fi prevăzută suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile pentru circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor.

„Potrivit aceluiași proiect de act normativ, circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor va constitui contravenţie şi se va sancţiona cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile”, au atras atenția oficialii din Ministerul Afacerilor Interne.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...