Raluca Turcan nu are veşti bune pentru pensionari. Ce se întâmplă cu veniturile bătrânilor

Badea Violeta, Ozana Mazilu 25.09.2021, 10:10
Raluca Turcan nu are veşti bune pentru pensionari. Ce se întâmplă cu veniturile bătrânilor

Vești proaste pentru pensionari. Raluca Turcan a dat cărțile pe față și a vorbit deschis despre sistemul de pensii din România. Ministrul Muncii a spus totul pe o rețea de socializare. Iată ce se întâmplă cu veniturile bătrânilor.

Raluca Turcan, despre problemele cu care se confruntă sistemul de pensii din România

Raluca Turcan nu a mai suportat și a decis să lămurească problemele serioase cu care se confruntă sistemul de pensii din țara noastră. Ministrul Muncii a mers la Brăila pentru a vizita două companii care oferă aproape cinci mii de locuri de muncă, Yazaki și Șantierul Naval Vard.

Ulterior, Raluca Turcan a scris pe o rețea de socializare că sistemul de pensii, salarizarea în sectorul public şi asistenţa socială sunt domenii care au avut profund de suferit în ultimii 30 de ani. Ministrul a punctat că aceste trei sisteme nu se vor putea îmbunătăți fără investiţii şi locuri de muncă bine plătite.

„Sistemul de pensii, salarizarea în sectorul public și asistența socială sunt domenii care au avut profund de suferit în ultimii 30 de ani, iar pentru a oferi soluții credibile de reformă a acestor trei sisteme avem nevoie să atragem investiții, să creștem ocuparea și să avem locuri de muncă mai bine plătite.

Am vizitat astăzi, la Brăila, două companii care oferă aproape 5.000 de locuri de muncă – Yazaki şi Şantierul Naval Vard – şi care au primit sprijin de 34 de milioane de lei prin măsuri active. În judeţul Brăila, am investit în total peste 64 de milioane de lei pentru a proteja locurile de muncă în perioada stării de urgenţă şi de alertă.

La nivel naţional, avem astăzi 120.000 noi locuri de muncă de la începutul anului şi până acum, iar în judeţul Brăila s-au înregistrat, în aceeaşi perioadă, 175 noi angajatori şi 800 de noi locuri de muncă. Pe de altă parte, în acest judeţ numărul pensionarilor îl depăşeşte cu 20.000 pe cel al persoanelor active, ceea ce arată probleme de sustenabilitate şi deficit atât în forţa de muncă pe care o găsesc angajatorii, cât şi în locurile de muncă pe care le pot crea.

Există însă perspective de dezvoltare şi, din acest punct de vedere, o politică locală de deschidere către investiţii este vitală.”, a precizat Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Raluca Turcan, despre problemele cu care se confrunta sistemul de pensii din Romania
Raluca Turcan, despre problemele cu care se confrunta sistemul de pensii din Romania

„Forță de muncă mai bine pregătită și adaptată cerințelor actuale de pe piața muncii”

Planul Ralucăi Turcan este acela de a asigura mediului de afaceri local o forță de muncă mai  pregătită și adaptată cerințelor din ziua de astăzi.

„Ne-am propus să asigurăm mediului de afaceri local forţă de muncă mai bine pregătită şi adaptată cerinţelor actuale de pe piaţa muncii, prin întărirea învăţământul profesional – dual, prin actualizarea codului ocupaţiilor pentru a permite ulterior standardizarea calificărilor, prin cursuri de formare şi calificare şi prin politici salariale care să sprijine deopotrivă angajaţii şi angajatorii”, a mai spus Ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...