Rafael Nadal surprinde lumea tenisului. Ce a anunțat marele campion spaniol

Gabriel Peneș 17.06.2021, 15:48
Rafael Nadal surprinde lumea tenisului. Ce a anunțat marele campion spaniol

Rafael Nadal surprinde lumea tenisului. După ce a fost eliminat în semifinalele de la Roland Garros de Novak Djokovic, toată lumea aștepta răzbunarea spaniolului la următorul turneu de Grand Slam, cel de la Wimbledon, ce va începe pe 28 iunie. Nadal are 20 de titluri de Mare Șlem cucerite, la egalitate cu Roger Federer și cu unul în plus față de Djokovic. Spaniolul a făcut joi, însă, un anunț-surpriză.

Rafael Nadal surprinde lumea tenisului. Ce a anunțat marele campion spaniol

La 35 de ani, „regele zgurii” încă reprezintă o mare forță în tenis. Rafael Nadal surprinde lumea tenisului! Spaniolul a fost eliminat în semifinalele de la Roland Garros, iar frustrarea a fost vizibilă. Chiar dacă a pierdut în fața lui Novak Djokovic, unul dintre cei doi mari rivali, Nadal era considerat mare favorit pe suprafața unde s-a încoronat de 13 ori. Toată lumea aștepta cu nerăbdare disputa dintre cei doi, cărora li se alătură și Roger Federer, de la Wimbledon, turneul de Grand Slam care începe pe 28 iunie. E drept, Nadal nu a cucerit decât de 2 ori titlul pe iarba londoneză, în 2008 și 2010, dar potențialul său e mereu uriaș.

Cu atât mai mult a surprins anunțul făcut joi, pe Twitter, de marele campion spaniol. Acesta a scris că nu va participa nici la Wimbledon și nici la Jocurile Olimpice de la Tokio. Nadal a participat deja la 3 ediții ale Olimpiadelor de vară, câștigând 2 titluri olimpice, la Beijing, în 2008 și Rio de Janeior, în 2016.

Salutare, tuturor. Vreau să vă informez că am decis să nu particip la următoarea ediție a turneului de la Wimbledon și nici la Jocurile Olimpice de la Tokio. Nu este niciodată o decizie ușor de luat, dar după ce mi-am evaluat corpul și am discutat ​​cu echipa mea, am înțeles că este decizia corectă”, a fost mesajul lui Nadal postat pe Twitter.

Rafael Nadal surprinde lumea tenisului! Ce a anunțat marele campion spaniol
În lipsa lui Rafael Nadal și cu un Roger Federer neintrat în formă, sârbul Novak Djokovic are mari șanse să-i egaleze pe cei doi la numărul de titluri de Grand Slam, încă de la Wimbledon

„Scopul este să-mi prelungesc cariera”

El și-a justificat decizia prin dorința de a-și prelungi cariera în vederea participării, în continuare, la cel mai înalt nivel, la competițiile care vor veni. Nadal a mai explicat că între Roland Garros și Wimbledon sunt numai două săptămâni de pauză, ceea ce face dificilă recuperarea după un sezon solicitant pe zgură.

Scopul este să-mi prelungesc cariera și să continui să fac ceea ce îmi aduce fericire: să concurez la cel mai înalt nivel și să lupt, în continuare, pentru acele ținte profesionale și personale la standardele cele mai ridicate ale competiției. Faptul că sunt doar două săptămâni între RG (n.r. – Roland Garros) și Wimbledon, nu ușurează deloc recuperarea corpului meu după un sezon atât de solicitant cum este, întotdeauna, cel pe zgură. Au fost două luni de mari eforturi, iar decizia pe care am luat-o are în vedere viitorul, pe termen mediu și lung”, a mai scris Nadal în postarea respectivă.

El a mai dorit să adreseze un mesaj special fanilor din Marea Britanie și Japonia, care nu-l vor vedea jucând în cele două mari competiții. Nadal a menționat că Jocurile Olimpice au reprezentat mereu o prioritate pentru el și că a vut șansa de a participa la trei ediții ale acestora, având inclusiv onoarea de a fi purtător de drapel pentru țara sa. În aceste condiții, Novak Djokovic are mari șanse să egaleze numărul de turnee de Grand Slam câștigate, încă de la Wimbledon. Și asta, mai ales pentru că Roger Federer, marele specialist al ierbii londoneze, luptă să-și regăsească forma după ce a absentat peste un an din cauza unor operații la genunchi.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....