Raed Arafat s-a enervat în direct la TV. ”Pe el l-aș da în judecată”

Rădulescu Valentin 02.07.2020, 11:28
Raed Arafat s-a enervat în direct la TV. ”Pe el l-aș da în judecată”

De curând a apărut o campanie care îi îndeamnă pe tineri la renunțarea măștilor de protecție, iar privind situația în care se află România în momentul de față, Șeful DSU a ținut să transmită un mesaj. Raed Arafat consideră că astfel de lucruri nu au nici o legătură cu libera exprimare.

Raed Arafat a răbufnit la TV

Secretarul DSU a răbufnit după ce a pornit campania ”Sus inimile, jos masca”. Raed Arafat susține faptul că este o informare greșită a tinerilor, care pot fi influențați de astfel de campanii și pun în pericol sănătatea tuturor. Medicul s-a arătat revoltat, iar astfel a subliniat faptul că el ar fi primul care l-ar da în judecată pe consultantul care a susținut această campanie, Cezar Ionașcu.

„Eu aș fi primul care l-aș da în judecată pe dl. Ionașcu, dacă aș infecta-o pe bunica mea, dacă aș fi un tânăr. Nu intru în dialog cu acest domn. Tocmai vorbeam că există libera exprimare, normală în societatea democratică, dar îi inducem în eroare și pe alții. Astfel de campanii, pe Facebook, chiar ei au luat măsuri și le-au oprit. Noi putem doar sesiza Facebook că există o campanie care se face pe rețea care induce în eroare oamenii în privința răspândirii, prevenirii SARS-CoV2. Dar e posibil să se găsească și pe alte rețele de socializare”, a mărturisit Raed Arafat, potrivit Antena 3.

Reacția lui Raed Arafar a venit ca urmare a campaniei care îi îndeamnă pe tineri la renunțarea măștii de protecție, iar mesajul transmis este „Soluția nu e să te protejezi, ci să te împuternicești”. Campania susține mai multe mesaje de genul, cuvinte rostite de către mai mulți tineri în timp ce își dau masca jos.

Raed Arafat, reacție dură

Șeful DSU nu doar că s-a arătat deranjat de campania care transmite un mesaj greșit tinerilor cu privire la purtarea măștii, dar a și explicat de ce în contextul pandemiei nu putem vorbi de ”libertatea de exprimare”. Raed Arafat afirmă faptul că este un context de sănătate publică, iar acestea sunt cele mai bune măsuri de apărare împotriva unui astfel de virus ucigaș.

„Aici nu mai vorbim de libertatea de exprimare, ci de libertatea de a induce oameni în eroare și a-i ucide. Nu este vorba despre liberatate de exprimare pentru că este un context de sănătate publică, pandemic și mesajul dat tinerilor, care sunt un vector de transmisie, ei nu sunt în pericol imediat, dar pot pune în pericol viața altora dacă nu respectă reguli.
Această campanie, venind către tineri să nu respecte reguli, este clar că e contrară nu cu recomandările, ci cu legislația în vigoare. Problema este că se pune orice magazin, orice locație în pericol de a primi amenzi din cauza unora are nu vor să respecte reguli. În transportul public în comun, poate să fie interzisă intrarea persoanei în mijlocul public de transport în comun”, a mai adăugat Raed Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe