Raed Arafat îl acuză pe Traian Băsescu de Fake News și îi aduce acuzații grave legate de perioada în care a fost președintele României

Stan Filon 12.11.2020, 13:21
Raed Arafat îl acuză pe Traian Băsescu de Fake News și îi aduce acuzații grave legate de perioada în care a fost președintele României

Raed Arafat i-a dat replica fostului președinte Traian Băsescu, care a cerut autorităților să nu mai lase viața omânilor în mâna lui, deoarece ”nu poate acţiona exact şi eficient în condiţii de presiune, de criză, nu poate coordona lucid în situaţii de criză”.

Raed Arafat îl acuză pe fostul președinte Traian Băsescu de Fake News

Acuzațiile l-au deranjat pe Raed Arafat, care a venit imediat cuo replică dură pentru Traian Băsescu. Acesta i-a amintit fostului președinte de tăierile salariale din anul 2011 și îl acuză de Fake News.

”Ca urmare a atacurilor fostului preşedinte al României, Traian Băsescu la adresa secretarului de stat, şeful DSU, dr. Raed Arafat şi a instituţiilor cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă, aflate în coordonare, pentru corecta  
informare a opiniei publice, facem următoarele precizări: Fostul preşedinte al României, domnul Traian Băsescu, începe seria atacurilor dezinformând populaţia prin prezentarea unui Fake News, legat de cazul Timişoara, respectiv incapacitatea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de a muta pacienţii, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impuneau acestora. Precizăm opiniei publice dar şi fostului preşedinte că la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) NU s-a solicitat ajutorul în vederea găsirii unui/unor locuri la ATI, în aria Timişoarei şi nici NU existat o informare în acest sens”, transmiste DSU.

Raed Arafat îl acuză pe Traian Basescu de Fake News
Raed Arafat îl acuză pe Traian Basescu de Fake News

Băsescu spune că Arafat nu trebuie lăsat să se ocupe de viața oamenilor

Arafat îl face responsabil de plecarea medicilor din România chiar pe Traian Băsescu. ”Totodată, pe această cale dorim să reamintim atât opiniei publice cât şi domnului Traian Băsescu, fost preşedinte al României, de repercusiunile pe care le-a avut decizia de tăiere a salariilor din perioada 2010-2011, în sectorul medical, deşi ministrul sănătăţii de atunci şi subsecretarul de stat au avertizat in mod repetat că această decizie ar putea prefigura un exod al medicilor specialişti, rezidenţi de ATI, urgenţă, radiologie, etc., situaţie care s-a şi întâmplat, asistând la o lipsă masivă de personal medical de specialitate, cu care azi, în 2020, ne confruntăm”, adaugă DSU.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat, miercuri, un atac la adresa şefului DSU, Raed Arafat, spunând că în situaţie de criză, ISU are nevoie de un cap limpede.

”În criza Covid-19, ISU gestionează locurile disponibile la ATI şi mijloacele de transport destinate bolnavilor aflaţi în situaţie critică. Cât timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1100 de locuri de la ATI nu au fost probleme. Când s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la ”performanţa” de a nu îi transfera în timp util pe cei şase bolnavi de la Timişoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur şi simplu la uciderea a şase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea”, spunea Băsescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...