Raed Arafat face anunțul momentului! Ce declară șeful DSU despre valul 4 al pandemiei. Mesaj important pentru români

Ioana Bucur 05.08.2021, 21:27
Raed Arafat face anunțul momentului! Ce declară șeful DSU despre valul 4 al pandemiei. Mesaj important pentru români

Raed Arafat face anunțul momentului. Șeful DSU, declarații noi despre valul al patrulea al pandemiei de Covid-19. Mesaj important pentru români.

Ce declară Raed Arafat despre valul 4 al pandemiei

Raed Arafat a vorbit despre valul 4 al pandemiei. Întrebat despre posibilitatea revenirii la carantină, șeful DSU a spus că nu crede că va mai fi nevoie de astfel de „măsuri radicale”, pentru că există „alte mecanisme”, iar numărul celor vaccinați, chiar dacă este mai mic decât se dorea, este de cinci milioane.

„Nu, pentru că avem alte mecanisme acum şi să nu uităm, chiar dacă nu s-au vaccinat atâţia cât ne-am dorit, totuşi sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate, pe lângă cele trecute prin boală.

Deci nu văd revenire la măsuri radicale sau la carantinare, pe care România oricum nu prea le-a aplicat decât într-o perioadă scurtă la început şi nu văd astfel de revenire la astfel de măsuri, cel puţin din ce vedem la acest moment, nici nu văd justificare pentru ele”, a explicat Raed Arafat.

Raed Arafat face anunțul momentului
Raed Arafat

Starea de alertă a fost prelungită în România cu încă 30 de zile

Guvernul a aprobat, joi, 5 august 2021, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Măsura a fost luată după o ședință de lucru cu CNSU, la sediul Executivului. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, la finalul întâlnirii.

„Am aprobat prelungirea stării de alertă şi nu se modifică nimic în acest moment, lucrurile rămân aşa cum au fost prezentate ele până acum”, a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

În urma ședinței de lucru de joi, 5 august 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărâre nr. 53 din 05.08.2021, privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Premierul a precizat că nu s-au făcut modificări cu privire la măsurile de protecție impuse până la această dată. Se recomandă menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă sau în alte zone cu potențial de aglomerare.

„Nu se modifică nimic. În acest moment, lucruri rămân cum au fost ele prezentate până acum”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...