EXCLUSIV

Raed Arafat, despre provocările din viața profesională. Motivul pentru care nu merge în concediu de ani buni: „Nu văd niciun fel de probleme”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 24.06.2022, 16:17
Raed Arafat, despre provocările din viața profesională. Motivul pentru care nu merge în concediu de ani buni: „Nu văd niciun fel de probleme”. EXCLUSIV

Raed Arafat își va petrece și această vară doar la birou! Niciun concediu nu e prevăzut în contul său nici în 2022. Iar potrivit propriilor declarații, actualul secretar de stat în Ministerul de Interne nu a mai fost oficial în vacanță din 2004.

Care este motivul pentru care Raed Arafat nu mai merge în concediu

La cei 58 de ani împliniți la finele lunii mai, Raed Arafat e unul dintre cei mai cunoscuți români ai deceniilor scurse după 1990. Ajuns în România în 1981 pentru a studia Ingineria, tânărul născut la Nablus, în Cisiordania, a sfârșit prin a deveni licențiat în medicină. După cei doi ani de pandemie de COVID-19, în care s-a aflat doar pe „baricadele” meseriei, fără nicio zi de concediu, Raed Arafat nu vrea să audă de vacanță nici în 2022. El a vorbit cu impact.ro despre acest subiect.

„Nu am nimic planificat pe această temă. Ca atare, nu știu ce să vă răspund!”, a declarat el pentru impact.ro.

În ciuda vârstei și a problemelor majore cu care s-a confruntat în ultima perioadă de timp, cel puțin din martie 2020, când România s-a luptat oficial cu o pandemie, Arafat declară senin că nu e atras de un subiect pentru care alte sute de mii de concetățeni își fac planuri și speranțe cu luni, dacă nu chiar cu ani înainte.

„Nu am să vă spun vreo metodă prin care înfrunt stresul și provocările meseriei mele. Eu nu văd niciun fel de probleme, așa că nu am să mă opresc. Eu sunt obișnuit să muncesc, așa că asta voi face! Acum vă rog să mă scuzați, dar am o ședință de pregătit”, a adăugat Raed Arafat.

Motivul pentru care Raed Arafat nu merge în concediu de ani buni
Raed Arafat, un personaj care în ultimii ani nu a lăsat indiferentă opinia noastră publică

Considerat de mulți dintre colaboratorii săi apropiați un workaholic, secretarul de stat nu s-a sinchisit prea tare să scape de eticheta aceasta. Dimpotrivă, el însuși avea să o întărească prin puținele declarații pe aceeași temă oferite de-a lungul vremii.

„Eu din 2004 nu am mai avut vacanță. Această problemă eu nu o am, dar asta nu înseamnă că nu îi înțeleg pe cei care își programează și care vor să meargă în vacanță”, declara Raed Arafat în mai 2020, în plină perioadă de început a pandemiei.

Raed Arafat se autocaracteriza drept „un nebun…care și-a făcut din muncă un stil de viață”

Pe de altă parte, în a doua jumătate a lunii septembrie 2021, secretarul de stat Raed Arafat emitea un ordin prin care solicita managerului general al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov să dispună „întreruperea efectuării concediilor de odihnă planificate și aprobate pentru personalul serviciului pentru următoarele 15 zile în vederea creșterii capacității de răspuns și intervenție la solicitările privind acordarea asistenței medicale de urgență”.

Concediile de odihnă urmau a fi reprogramate atunci când evoluția situației epidemiologice va permite efectuarea acestora, mai prevedea ordinul lui Arafat. România se pregătea la acel moment să dea piept cu valul al patrulea și varianta Delta a celebrului virus care bloca deja lumea de mai bine de un an și jumătate.

„Un nebun care crede în ce face și care și-a făcut din muncă un stil de viață, care este într-adevăr o nebunie, pentru că foarte puțină lume face din muncă un stil de viață”, declara același Raed Arafat despre el însuși într-un interviu publicat în 2009 de consultantul de marketing turistic, Răzvan Pascu pe site-ul său personal.

Crezul profesional al cunoscutului medic pare a fi rămas total neatins de trecerea timpului. În urmă cu 13 ani, convingerea lui Raed Arafat suna 100% la fel. Mărturie stă declarația aceluiași Arafat către aceeași sursă, citată mai sus:

„…așa cum am mai spus, pentru mine, medicina nu este neapărat o muncă. E o chestie pe care o iubesc și nu pot să o separ. Nu mă văd nefăcând medicină. Nu mă văd stând numai într-un birou. Și acuma, că sunt subsecretar de stat, când mă duc la Mureș fac, dacă pot, câte o gardă, ceva. Îmi place să mă duc să fac gardă și să lucrez, inclusiv de Revelion, de Crăciun, și consider că este foarte important să nu se piardă legătura cu medicina sub nicio formă. În final, dacă pierzi legătura cu medicina, situația va fi mult mai rea, inclusiv pentru funcția pe care o am, pentru că dacă aici te rupi de realitate, atunci orice faci este departe de realitate”.

Urmăriți Impact.ro și pe