Raed Arafat, avertisment dur pentru români. „Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor”. Ce se va întâmpla, de fapt, în țară

Raluca Juncu / 18.07.2020, 20:19
Raed Arafat, avertisment dur pentru români. „Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor”. Ce se va întâmpla, de fapt, în țară

Numărul de noi cazuri de coronavirus au ajuns sâmbătă la un nou bilanț negativ. 889 de noi cazuri de infecție cu virusul SARS-COV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore, în România, potrivit cifrelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. Cum vede Raed Arafat situația?

„Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor”

Pe lângă numărul de noi cazuri de îmbolnăviri, Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență se arată îngrijorat de numărul mare de decese, care atinge cifra 2.009.

„Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor (…) Din păcate, numărul deceselor va continua să fie ridicat și poate să crească. Noi nu vedem însă decesele în cifre seci, fiecare deces este un om, este tată, mamă, rudă. Ca să protejăm populația și să reducem numărul, soluția este respectarea regulilor pe care unii încearcă în continuare și foarte intens să le batjocorească”, a a declarat Raed Arafat pentru Libertatea.

Șeful DSU atrage atenția că trendul este unul crescător, chiar dacă duminică se vor înregistra mai puține cazuri.

„De regulă, în weekend, numărul testelor și trecerea lor în registre sunt reduse, dar trendul este crescător și ne așteptăm la creșteri. Trebuie să învățăm de la ce au pățit alții, dar curentul de negare și de atacuri existente este intens și, din păcate, populația crede, pentru că citește ce scrie pe rețelele de socializare, fără să verifice originea informației, plus că vedem fake-news-uri în fiecare zi”, a mai explicat Raed Arafat.

Până astăzi, 18 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 36.691 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 943.733 de teste, indică informarea de astăzi de la Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa foto: Inquam Photos

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI