Raed Arafat, atenționări pentru români! Care ar putea fi perioada de vârf a coronavirusului

Diana Radu 10.03.2020, 11:00
Raed Arafat, atenționări pentru români! Care ar putea fi perioada de vârf a coronavirusului

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a fost invitat duminică seară la Antena 3, acolo unde a vorbit despre perioada de vârf a coronavirusului. Potrivit oamenilor de știință, virusul ar urma să atingă o perioadă de vârf în preajma Sărbătorilor Pascale. Ce spune șeful DSU despre această statistică?

Ce se întâmplă în perioada Paștelui cu coronavirusul? Anunțul făcut de Raed Arafat

Raed Arafat a făcut un apel de urgență către românii din străinătate care urmează să se întoarcă în țară de Paște să-și anuleze concediile pentru a evita riscul de-ași contamina familia cu coronavirus. De asemenea, anunțul este valabil și viceversa, adică anunțul este valabil și pentru românii care vor să părăsească țara.

„Am făcut apeluri pentru ei să nu vină dacă pot să-și anuleze concediile, pentru a nu expune familiile lor aici. Să nu se înțeleagă că ne dezicem de românii din diaspora, dar dacă sunt oameni infectați și asimptomatici, vin în țară, ei își expun familiile la ceea ce este în altă țară. Același mesaj l-am dat și pentru cei de aici, să nu plece în perioada sărbătorilor în zonele afectate”, a declarat Raed Arafat.

raed arafat, paste, coronavirus,
Ce se întâmplă în perioada Paștelui cu coronavirusul? Anunțul făcut de Raed Arafat

Printre măsurile luate împotriva infectării cu coronavirus se numără suspendarea curselor aeriene către și dinspre Italia. Mai mult, operatorii aerieni sunt obligați să comunice cetățenilor care se vor îmbarca din țări precum: Italia, China, Iran și Coreea de Sud către România, cu escală, că urmează să intre în carantină de autoizolare în țara noastră.

Până la ora actuală în Italia s-au înregistrat 463 de decese provocate de coronavirus, în Iran 237, în Coreea de Sud 54 de decese, iar în Franța 30 de decese. Însă cele mai multe cazuri de 2019-nCoV s-au înregistrat și continuă să se înregistreze în China continentală. Mai exact, în China continentală, autoritățile au declarat 80.754 de cazuri și 3.136 de decese.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI