Raed Arafat, anunţul momentului. Restricţii dure pentru persoanele nevaccinate la incidenţă peste 6 la mie. Ce nu vor mai avea voie să facă

Nicu Stan 02.10.2021, 15:58
Raed Arafat, anunţul momentului. Restricţii dure pentru persoanele nevaccinate la incidenţă peste 6 la mie. Ce nu vor mai avea voie să facă

Raed Arafat a făcut anunțul așteptat de toți românii. Astfel, se anunță restricţii dure pentru persoanele nevaccinate la incidenţă peste 6 la mia de locuitori. Ce nu vor mai avea voie să facă cei care nu sunt vaccinați împotriva coronvirusului, vedeți în articolul de mai jos.

Raed Arafat a anunțat ce se întâmplă cu românii care nu sunt vaccinați atunci când rata de infectare ajunge la 6 la mia de locuitori. Masca, obligatorie și pe stradă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut anunțul privitor la restricțiile care se impun atunci când rata de infectare ajunge la 6 la mia de locuitori.

Doar persoanele care sunt vaccinate sau cele vindecate de coronavirus mai au voie la restaurant, nunți, botezuri sau cinematograf, după ce Guvernul a adoptat, sâmbătă, propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Nevaccinati nu vor mai putea sa circule noaptea, cand rata de incidenta ajunge la 6 la mie, decat cu declaratie pe propria raspundere
Nevaccinati nu vor mai putea sa circule noaptea, cand rata de incidenta ajunge la 6 la mie, decat cu declaratie pe propria raspundere

Nunți și botezuri, permise la 6 la mie rată de infectare. Cine va participa?

Astfel, în localitățile în care incidența ajunge la 6 la mia de locuitori, vor fi permise nunţile și botezurile doar cu participarea persoanelor vaccinate sau a celor care au trecut prin boala covid, dar nu mai mult de 50% din capacitatea maximă a spațiului unde se desfășoară evenimentele și nici cu mai mult de 200 de persoane.

De asemenea, în restaurante, baruri, cinematografe și instituţii de spectacole se permite accesul persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, tot până la 50% din capacitatea maximă a incintei, cu purtarea măștilor de protecție, între orele 5:00-24:00.

Cum se desfășoară activitățile în aer liber

În ce privește activitățile sportive în aer liber, la acestea pot participa cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.

În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, cu asigurarea unei distanțe de minim 1 metru între persoane și purtarea măștii de protecție.

Cum se vor desfășura spectacolele de tip drive-in

Spectacolele de tip drive-in vor fi permise numai dacă ocupanții unei mașini sunt membrii ai aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la patru persoane, vaccinate sau care s-au vindecat de boala covid.

În plus, potrivit lui Raed Arafat, în zonele aflate în carantină, persoanele vaccinate pot ieși din casă și în perioadele de interdicție. Astfel, au fost scoase testele rapide și cele PCR.  În plus, șeful DSU, Raed Arafat, spune că persoanele care sunt doar testate pot să se infecteze și pot ajunge la Terapie Intensivă.

Restricțiile, dure pentru românii nevaccinați

Noile restricţii au fost aprobate, astăzi, în forma trimisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). În principal, este vorba de restricţii mai dure pentru persoanele nevaccinate.

Românii nevaccinați nu vor mai putea ieşi pe stradă pe timpul nopţii şi nici nu vor mai avea acces în baruri, restaurante sau cafenele.

Masca de protecție, obligatorie și pe stradă

În plus, în localităţile unde rata de infectare este de peste 6 la mia de locuitori, masca de protecţie se va purta și pe stradă.

Urmăriți Impact.ro și pe