Raed Arafat, anunț important despre deschiderea anului școlar: “Asta este decizia”

Rădulescu Valentin 05.05.2020, 14:25
Raed Arafat, anunț important despre deschiderea anului școlar: “Asta este decizia”

Raed Arafat a vorbit despre când se vor redeschide școlile, dar și de ce în momentul de față acestea trebuie să rămână închise. Totodată, acesta a mai dat și un exemplu despre cum ar putea arăta școlile la deschidere.

Raed Arafat, anunț important despre deschiderea anului școlar

Medicul Raed Arafat a vorbit despre când se vor deschide școlile. Acesta a precizat că pentru moment vor rămâne închise, atât pentru siguranța părinților, cât și a copiilor și a profesorilor. Arafat susține că școlile se vor deschide pe data de 15 septembrie, astfel încât acest an continuă prin cursurile online. Doctorul a mai precizat că este foarte greu să se impună măsuri de distanțare socială în școli. Totodată, nici creșele sau after school-urile nu se redeschid.

“La acest moment asta este decizia. Şi alte ţări au zis că în septembrie se reia şcoala. Dacă vedem că ceva se schimbă cu virusul, asta se analizează în preajma datei. Dar la acest moment, asta este data, asa e decizia, decizia de 15 septembrie, cred că asta e data de deschidere a şcolilor oficială, atunci o să se deschidă şcoala. Acum e prea riscant în faza asta şi nu e doar părerea mea, e părerea tuturor”, a spus Raed Arafar, potrivit news.ro.

Sursă Foto: bursa.ro
Sursă Foto: bursa.ro

Copii ar trebui să poarte măști de la o anumită vârstă

Secretarul de stat a mai vorbit și despre primele măsuri luate în privința redeschiderii școlilor. Toate instituțiile de învățământ vor fi nevoite să aibă săpun și apă mereu pentru copii, iar igiena să fie obligatorie. Copii bolnavi nu au voie să intre în școală, iar dacă un copil are febră, în mod automat va sta acasă. Totodată, pauzele trebuie făcute în așa fel încât să existe o distanțare între elevi. Raed Arafat a mai precizat că elevii vor fi nevoiți să poarte măști de la o anumită vârstă.

“Acces la apă şi săpun permanent pentru copii, educaţie sanitară în sensul igienei pentru toţi copiii. Orice copil bolnav nu intra în şcoală, orice copil bolnav care a intrat în şcoală este trimis acasă sau la medic, depinde de situaţii, febra trebuie să fie un motiv automat de a nu trimite copilul la şcoală în ziua respectivă. Poate trebuie gândit că şcolile cu număr foarte mare de copii pauzele lor să fie distanţate, să nu iasă toată lumea deodată la pauză, nu ştiu cum este sistemul, dar astea sunt lucruri de bun simţ de distanţare şi de control a răspândirii cum se zice”,  mai adăugat medicul.

Urmăriți Impact.ro și pe