Raed Arafat, adevărul despre vaccinul anti-covid-19. Ce se va întâmpla, timp de doi ani, cu persoanele imunizate

Stan Filon 19.01.2021, 11:46
Raed Arafat, adevărul despre vaccinul anti-covid-19. Ce se va întâmpla, timp de doi ani, cu persoanele imunizate

Raed Arafat a venit cu detalii foarte importante pentru românii care aleg să se vaccineze împotrivi coronavirusului! Secretarul de Stat a spus cât timp au imunitate cei vaccinați în fața temutului virus. Aceștia nu trebuie să-și mai facă probleme legate de infectare pentru o bună perioadă de timp.

S-a aflat cât suntem imuni după vaccinul anti-coronavirus

Mulți români indeciși se întreabă pe rețelele de socializare care sunt, de fapt, beneficiile pe care le aduce vaccinul anti-coronavirus. Ei bine, acum a venit și răspunsul de la secretarul de Stat Raed Arafat!

Astfel am aflat că persoanele care s-au vaccinat au imunitate pentru cel puțin șase luni de zile. mai mult, aceasta ar putea dura chiar și mai mult. Cei care au fost incluși în studiile clinice ale vaccinului și au fost imunizați în perioada testării vor fi verificați perioadic, timp de cel puțin doi ani, pentru a se vedea dacă mai au sau nu imunitate și când dispare aceasta.

Raed Arafat, adevarul despre vaccinul anti-covid-19
Raed Arafat, adevarul despre vaccinul anti-covid-19

Ce spune Raed Arafat

”La acest moment, până acum, din momentul în care am început să ne vaccinăm și de când au fost testările înainte știm că imunitatea continuă. Pentru că persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, la imunitate – dacă scade, dacă rămâne, dacă dispar anticorpii, dacă nu dispar. Cu cât trece timpul mai mult și semnalele sunt că imunitatea este valabilă și acum înseamnă că timpul se prelungește.

Deci la acest moment chiar vreo 6-8 luni deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică – «Atenție, a scăzut!». Și cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. În acest moment cam asta putem zice pentru că nimeni nu poarte să vină să zică cu certitudine că imunitatea durează trei ani pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni.

Din cauza asta spunem că analiza pe durata imunității, dovada ei este trecerea timpului și testele care se fac pe cei care au participat la studii și care, din ce am înțeles, urmează să fie testați periodic timp de doi ani cel puțin”, a spus Raed Arafat într-o intervenție la Jurnalul de Seară de la Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...