Raed Arafat a prezentat statistici care aruncă în aer tot ce se știa despre noul virus în România. Cifrele pe care le-a adus

Rădulescu Valentin 13.07.2020, 09:07
Raed Arafat a prezentat statistici care aruncă în aer tot ce se știa despre noul virus în România. Cifrele pe care le-a adus

Deoarece situația cu infecțiile cauzate de noul tip de virus devine din ce în ce mai alarmantă, Raed Arafat a mărturisit mai multe lucruri despre răspândirea acestuia. Care sunt statisticile prezentate de șeful DSU?

Statisticile prezentate de Raed Arafat. Mărturii uluitoare!

Șeful DSU a declarat recent mai multe lucruri care poate da peste cap situația din România. Într-un post de televiziune, Raed Arafat afirmă faptul că persoanele asimptomatice se află printre principale cauze care duc la creșterea numărului de cazuri. Până acum se credea că virusul nu se transmite de la aceștia, dar mai multe studii au negat acest lucru. Șeful DSU a mărturisit că 50% din numărul cazurilor vin de la cei asimptomatici.

„Problema e câte persoane sunt active, câte persoane în acest moment încă poartă virusul și câte persoane sunt în comunitate care transmit. Este un studiu oficial, publicat și răspândit”, a spus Raed Arafat duminică seară la emisiunea ”Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu”.

Raed Arafat a prezentat statistici care aruncă în aer tot ce se știa despre noul virus în România. Cifrele pe care le-a adus
Sursă Foto: wall-street.ro

Deocamdată nu există o creștere exponențială

Medicul a adăugat și faptul că țara noastră nu are parte deocamdată de o răspândire exponențială. Totodată, șeful DSU a precizat că dacă se va ajunge la acest lucru, secțiile de Terapie Intensivă se vor aglomera. Potrivit informațiilor, sunt deja câteva zone în țară care au parte de o presiune atunci când vine vorba de secțiile de Terapie Intensivă.

„Dacă ajungem la o răspândire exponențială, cum se întâmplă în alte țări care au mii de cazuri deja și acolo este răspândire exponențială, asta va duce automat la ocuparea Terapiei Intensive.

Ca să se înțeleagă, am pus o unitate mobilă de terapie intensivă la Prahova. A rămas o perioadă scurtă nefolosită, acum e folosită. Are în ea nu știu câte cazuri, Galați ne-a solicitat o unitate să fie trimise acolo pentru terapie intensivă. Asta arată că deja este o presiune și acest lucru este vizibil. Sunt câteva zone în țară care au o presiune asupra lor. Nu înseamnă că celelalte zone vor rămâne fără presiune. E posibil să se schimbe asta”, a mai adăugat Raed Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe